Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεές και υποτροφίες μέσα στην κρίση!

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεές και υποτροφίες μέσα στην κρίση!


Μια ακόμη «ανάσα» σε γονείς αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) μέσα στην οικονομική κρίση. Μέσα από δωρεές βοηθά χιλιάδες παιδιά να γραφτούν δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά. Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 1996 μέχρι σήμερα έχει εγκρίνει τη διάθεση 1,06 δισ. ευρώ μέσω 2.508 δωρεών σε ΜΚΟ που βρίσκονται σε 109 κράτη. Βέβαια, το 80% του συνολικού ποσού έχει διατεθεί σε οργανισμούς στην Ελλάδα…

Καλύπτει τις εγγραφές 3.555 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς


Με μια δωρεά που αγγίζει τα €4,5 εκατ., το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει την ευκαιρία σε 3.555 μικρά παιδιά να εγγραφούν δωρεάν σε βρεφικούς, νηπιακούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για τη σχολική χρονιά. Οι γονείς ζητούν στήριξη μέσα στην οικονομική κρίση… και το ίδρυμα την προσφέρει απλόχερα, καθώς πρόκειται για παιδιά που δεν καλύπτονται από την πρόσφατη πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ!

Μπορεί το Υπουργείο Εσωτερικών να έχει ανακοινώσει την πρόθεση του να καλύψει την εγγραφή όλων των νηπίων σε παιδικούς σταθμούς, όμως, χιλιάδες γονείς ζήτησαν στήριξη, λέγοντας ότι το παιδί τους δεν καλύπτεται από το πρόγραμμα. «Αισθανόμαστε χαρούμενοι αλλά και τυχεροί που η γενναιοδωρία του Ιδρυτή μας,  Σταύρου Νιάρχου, μας επιτρέπει, για μια ακόμα φορά, να βοηθήσουμε σε ένα κρίσιμο θέμα, δίνοντας το παρών εκεί όπου η παρουσία μας κρίνεται αναγκαία. Ευχόμαστε ότι η απόφασή μας θα ανακουφίσει πολλές οικογένειες», σχολιάζει ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για μια δωρεά που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τριετούς (2012-2015) πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, να διαθέσει €100.000.000, με σκοπό την ανακούφιση από την κοινωνικοοικονομική κρίση. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το ίδρυμα βοηθάει τους νηπιακούς σταθμούς της Ελλάδας, αφού και το φθινόπωρο του 2012 είχε προσφέρει άλλα €4,5 εκατ. για την εγγραφή 3.000 παιδιών, τα οποία θα έμεναν πάλι εκτός προγράμματος.

Υποτροφίες ύψους 1 εκατ. δολαρίων για μεταπτυχιακά στον Καναδά

Το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ θα προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές χάρη στην επιχορήγηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που φτάνει το 1 εκατ. δολάρια. Σκοπός είναι να δώσει την ευκαιρία σε πολίτες της Ελλάδας με τα απαραίτητα προσόντα… να πραγματοποιήσουν τις ερευνητικές τους σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Καναδά. Όλα αυτά, βέβαια, γίνονται μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά.

Έως τώρα, το Ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει δωρεές συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Πανεπιστήμιο McGill, το Πανεπιστήμιο της Οττάβα, το Πανεπιστήμιο York και το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί κομμάτι της τρέχουσας τριετούς πρωτοβουλίας των 100.000.000 ευρώ του Ιδρύματος, η οποία προσπαθεί να ανακουφίσει οικονομικά τους Έλληνες. Οι υποτροφίες απονέμονται αποκλειστικά σε φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master ή Διδακτορικού (PhD) του Πανεπιστημίου.

«Μέσω αυτής της δωρεάς, Έλληνες φοιτητές θα έχουν πλέον την επιλογή και τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του Καναδά.», αναφέρει ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Η μέγιστη διάρκεια της υποτροφίας για προγράμματα Master είναι δύο χρόνια και για τα διδακτορικά έως και 4 χρόνια. Προκειμένου να είναι δικαιούχοι, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια εισαγωγής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ για το πρόγραμμα της επιλογής τους. Όπως δηλώνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, Δρ. Γκάι Μπρετόν: «Χάρη σε γενναιόδωρες δωρεές, το Πανεπιστήμιό μας μπορεί να υπερηφανεύεται για τους άριστους φοιτητές από πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εμπλουτίζουν την κοινότητά μας αποκτώντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας παιδεία».

Πηγή: FlowMag

Link…