Κοινωνική αλληλεγγύη από τους μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Κοινωνική αλληλεγγύη από τους μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο ανέδειξαν οι μαθητές της Στ΄ Τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου, με την σημαντική ενέργειά τους να παραχωρήσουν πέντε (5) πιεσόμετρα στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου για τα άτομα, που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, μαζί με την Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ξένη Κορόγιαννη υποδέχτηκαν στις 6 Ιουνίου 2013 το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους μαθητές, την δασκάλα τους Αργυρώ Λύκου και τους γονείς, προκειμένου να τους ευχαριστήσουν γι' αυτήν την ξεχωριστή κοινωνική τους ενέργεια.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο κ. Παχατουρίδης ανέφερε ότι με τις ειδικές

δράσεις και πρωτοβουλίες, που επικεντρώθηκαν σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, «τους αποκλεισμένους από τον κοινωνικό ιστό», δημιούργησε ένα δίκτυο αλληλεγγύης, που επεκτάθηκε και αναδείχθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο, το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Περιστερίου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας εφοδιάζει όλο το χρόνο με τρόφιμα, οικιακά είδη και ρούχα, τα άτομα και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία.

Εδώ και τρία χρόνια, με το πρόγραμμα «Καθήκον κατ' οίκον», ο Δήμος προσφέρει καθημερινά φρεσκομαγειρεμένο φαγητό στα σπίτια απόρων και ανήμπορων δημοτών, που δεν έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κάποιον να τους βοηθήσει, αναδεικνύοντας έτσι το περίσσευμα κοινωνικής ευαισθησίας που διακρίνει την πόλη.


Από την πλευρά τους, οι μαθητές σημείωσαν ότι τα πιεσόμετρα τα αγόρασαν με χρήματα που συγκέντρωσαν από το πασχαλιάτικο bazaar και πήραν απόφαση όλοι μαζί να τα διαθέσουν για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

http://www.airetos.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x