Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Άλσος Περιστερίου

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Άλσος Περιστερίου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διοργανώνει μια ανταλλακτική βιβλιοθήκη το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, ώρες 12:00 π.μ. – 17:00 μ.μ. στο καταπράσινο Άλσος Περιστερίου (Αγ. Βασιλείου 62, Περιστέρι).

Με αφετηρία τις ιδέες της αλληλεγγύης, της ανταλλαγής, αλλά και της ανακύκλωσης υλικών, καλούνται οι πολίτες να απολαύσουν τον «πνεύμονα ζωής», προωθώντας την έννοια της ανταλλαγής βιβλίων και της ενότητας ως αντίδοτο στην κρίση.
Η ιδέα απλή: φέρνουμε μαζί μας μια σακούλα με λογοτεχνικά βιβλία που δεν χρειαζόμαστε πια και τα ανταλλάσουμε μεταξύ μας. Μόνη προϋπόθεση, τα βιβλία να είναι σε καλή

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
κατάσταση. Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικοί πάγκοι, όπου θα τοποθετηθούν τα βιβλία ώστε να είναι προσβάσιμα σ' όλους τους επισκέπτες.

Πρόκειται για μια πιλοτική δράση, η οποία θα συνεχιστεί με την κατασκευή και τοποθέτηση ενός κουτιού ανταλλακτικής βιβλιοθήκης σε κεντρικό σημείο του Περιστερίου.

Να σημειωθεί ότι από τους πρώτους μήνες της ριζικής ανάπλασης του Άλσους λειτουργεί σε ξεχωριστό χώρο, παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Βιβλιοθήκη του επισκέπτη) για όσους θέλουν να απολαύσουν την ανάγνωση σ' αυτήν τη μοναδική «όαση» πρασίνου στην Αττική.

Πότε: ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, 12:00 μ.μ–17:00 μ.μ.

Πού: Αγ. Βασιλείου 63, 12135, Περιστέρι


Η εκδήλωση στο facebook

http://antallaktiki.gr via http://zoixorisxrimata.blogspot.gr

 

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x