Λάρισα | Εγκαινιάστηκε το πρώτο φωτοβολταϊκό σε σχολείο

Λάρισα | Εγκαινιάστηκε το πρώτο φωτοβολταϊκό σε σχολείο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ στο 42ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης, παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Στη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι ήδη λειτουργούν έντεκα αντίστοιχες μονάδες σε σχολεία της Λάρισας, ενώ πολύ σύντομα θα λειτουργήσουν και τα 15 σχολικά συγκροτήματα τα οποία φιλοξενούν τέτοιου είδους επενδύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ενέργειας.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Μάλιστα στη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι ήδη έτοιμη η μελέτη για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να προχωρήσουν κι

εκεί αντίστοιχες επενδύσεις, ενώ αναμένεται το πράσινο φως από τη ΔΕΗ για την αδειοδότηση αξιοποίησης της στέγης στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης

Ο κ. Τζανακούλης ανέφερε ακόμα ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου, ώστε να εξαιρεθούν από την αναστολή αδειοδότησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων οι δήμοι, αφού το ζητούμενο σ' αυτή τη φάση είναι να εξοικονομηθούν πόροι και να προκύψουν έσοδα και για την αυτοδιοίκηση και για τις σχολικές μονάδες.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην πρώτη απόπειρα της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων παλαιότερα, λέγοντας ότι μπορεί να ήταν μεν κατανοητές αφού δεν υπήρχε τότε επαρκείς ενημέρωση, αλλά στην ουσία πρόκειται για μια ασφαλή οικολογική και κυρίως προσοδοφόρα επένδυση.


http://www.econews.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x