“Οικολογικό” φωτοβολταϊκό από εναλλακτικά υλικά και υψηλή απόδοση από την ΙΒΜ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένα εναλλακτικό φωτοβολταϊκό με υπερυψηλή απόδοση από υλικά που βρίσκονται σε αφθονία κατασκεύασε ερευνητική ομάδα του τμήματος Επιστήμης Υλικών της IBM σε συνεργασία με τις εταιρείες Solar Frontier, Tokyo Ohka Kogyo και DelSolar.

Η ομάδα ανέπτυξε έναν ημιαγωγό από υλικά όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο λευκοσίδηρος (κοινώς ο τενεκές) με απόδοση μετατροπής της ηλιακής ακτινοβολίας σε ηλεκτρική ενέργεια 11,1%, βελτιωμένη κατά 10% σε σύγκριση με αντίστοιχες προσπάθειες. 

Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι η νέα τεχνολογία θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή παραδείγματος στην εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Μέχρι σήμερα, οι υπάρχουσες τεχνολογίες φωτοβολταϊκών είτε δεν έχουν υψηλή απόδοση, είτε δεν τίθενται σε μαζική παραγωγή με τις αντίστοιχες οικονομίες κλίμακας είτε τα υλικά παραγωγής έχουν πολύ μεγάλο κόστος.

Οι εναλλακτικές τεχνολογίες, οι οποίες επιτρέπουν την ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών σε κτήρια, όπως τα στοιχεία λεπτού υμενίου CIGS βασίζονται σε σπάνια και ακριβά υλικά.


Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να εργαστούν στην αύξηση της απόδοσης των φωτοβολταϊκών και να αναπτύξουν περιβαλλοντικά φιλικές μεθόδους μαζικής παραγωγής τους.

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article RatingΣυνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x