Εγκαινιάστηκε το πρώτο μπαρ στον κόσμο για κωφάλαλους!

Εγκαινιάστηκε το πρώτο μπαρ στον κόσμο για κωφάλαλους!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το «Senza nome» είναι το πρώτο μπαρ που οι θαμώνες μπορούν να παραγγείλουν δίνοντας στον μπάρμαν χαρτάκια με τις ονομασίες των ποτών.

Κι αυτό γιατί το μπαρ χωρίς όνομα απευθύνεται σε κωφάλαλους και άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες στην Μπολόνια της ς από δύο νεαρούς κωφάλαλους που θέλησαν να ενσωματώσουν τις διαφορετικές γλώσσες μέσα από τη τέχνη, το φαγητό και τον πολιτισμό.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Μέσα στο μπαρ υπάρχουν σε πίνακες αναρτημένες φωτογραφίες με τις βασικές κινήσεις στην ιταλική νοηματική για να μπορεί κανείς

να πει «μπύρα», «τσάι», «βότκα»

Ο Αλφόνσο Μαράτζο με πτυχίο στην Τέχνη, και Θέαμα και η Σάρα Λόνγκι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν έναν μοναδικό χώρο στον οποίο κανείς μπορεί να απολαύσει πέρα από το φαγητό και το ποτό, την τέχνη, τη μουσική και το θέαμα.

«Η κεντρική ιδέα είναι να δώσουμε πνοή σε ένα χώρο που μπορούν να κυκλοφορήσουν ιδέες, σκέψεις και να συνδυαστούν οι διαφορετικές γλώσσες ώστε να φέρουμε σε επαφή και επικοινωνία του κωφούς κι όσους δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα κώφωσης», δηλώνει ο Αλφόνσο.


Άλλωστε διοργανώνονται εκθέσεις νέων καλλιτεχνών, παίζεται κάθε βράδυ ζωντανή μουσική, παρουσιάζονται βιβλία, γίνονται μαθήματα γιόγκα και εμφανίζονται κωφάλαλοι ηθοποιοί που δίνουν μοναδικές παραστάσεις.

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x