Λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στο Δήμο Καρδίτσας

Λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στο Δήμο Καρδίτσας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τη λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου, δρομολογεί από τον επόμενο μήνα, ο Δήμος Καρδίτσας, με τη συνεργασία του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου της περιοχής.

Οι νέες κοινωνικές δομές , θα παρέχουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και φάρμακα σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σε πρόσφατη σύσκεψη ενόψει της λειτουργίας τους, επιβεβαιώθηκε η διάθεση όλων των φορέων να προχωρήσουν στην λειτουργία τους, για να στηρίξουν πολίτες που για διάφορους λόγους είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν λόγω και της δεινής οικονομικής τους κατάστασης να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστούν στο χώρο του

βιοκλιματικού κτηρίου του ΚΑΠΗ Καρδίτσας, θα λειτουργήσουν με τη μορφή Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, με εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς, μέλη των δύο Συλλόγων, ενώ ο Δήμος Καρδίτσας πέρα από τη διάθεση του χώρου θα μεριμνήσει και για τη διοικητική – γραμματειακή υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου.

Η λειτουργία των δύο δομών θα είναι απογευματινή, σε πρώτη φάση κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με δυνατότητα εξέτασης 10 ατόμων κάθε φορά, ενώ η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται από την Δ/νση Πρόνοιας, όπου θα μπορούν να απευθύνονται οι ανασφάλιστοι για να παίρνουν μια ειδική κάρτα που θα το πιστοποιεί, για να κλείνουν στη συνέχεια τα ραντεβού τους με τους εθελοντές γιατρούς, τηλεφωνώντας στο ΚΑΠΗ, που θα παρέχει τη γραμματειακή υποστήριξη στις δομές.


Την λειτουργία των δομών και τη διαχείριση των ασθενών τις απογευματινές ώρες θα μπορούν να υποστηρίξουν και εθελοντές.

http://www.localit.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x