Λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου ψυχικής υγείας στη Ναυπακτο

Λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου ψυχικής υγείας στη Ναυπακτο


0 0 ψήφοι
Article Rating

O Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής Νοτιοδυτικής Ελλάδας(ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ) δημιουργεί Κοινωνικό Ιατρείο για την στήριξη ευπαθών ομάδων.

Το Κοινωνικό Ιατρείο έχει ως στόχο να στηρίξει οικογένειες και ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, θα στελεχωθεί από ειδικούς ψυχιατρικής υγείας και θα λειτουργεί δωρεάν.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ. είναι ένα σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας από το 1994.Τα μέλη του είναι ειδικοί ψυχικής υγείας διαφόρων ειδικοτήτων (ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας κ.λ.π.) που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Η λειτουργία

του Κοινωνικού Ιατρείου θα ξεκινήσει από Τετάρτη 6-03-2013.Οι υπηρεσίες του απευθύνονται σε πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ναυπακτίας που είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι, δικαιούχοι βιβλιαρίου κοινωνικής αλληλεγγύης (Πρόνοιας) και ασφαλισμένοι άλλων φορέων με ετήσιο οικονομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι οι εξής:


Ομάδα για την ψυχική υγεία, η οποία ασχολείται σε ατομικό επίπεδο με την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και με τις οικογένειες τους.
Συμβουλευτικός Σταθμός για το παιδί και την οικογένεια του, που προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης σε γονείς, παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Το κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 17:00 με 20:00, κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε Δευτέρα 18:30-20:00 και Τετάρτη 17:00-20:00 στο τηλέφωνο:6983328538 ,keikoipsy.gmail.com και στην Δ/νση:Βυζαντίου 9 & Διός στην Ναύπακτο.

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x