Μια από τις καλύτερες Πολεμικές Αεροπορίες του κόσμου η Ελληνική

Μια από τις καλύτερες Πολεμικές Αεροπορίες του κόσμου η Ελληνική


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία επικράτησε σε απίστευτο βαθμό της αεροπορίας των στην πλέον σκληρή, δύσκολη, απαιτητική άσκηση στον πλανήτη… την Red Flag!

Το 2008 ήταν μια σημαδιακή χρονιά για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (Ε.Π.Α.), αφού είναι η πρώτη χρονιά που αυτή έλαβε μέρος στην πλέον απαιτητική άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο, την περιβόητη Red Flag, που διοργανώνει η αεροπορία των [USAF].

Η αεροπορία μας συμμετείχε με το αστέρι της, την 343 μοίρα, το διάστημα απο 18 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2008 – τα αποτελέσματα ήταν άκρως οδυνηρά για τους αμερικανούς: η πρώτη μέρα έληξε με το απίστευτο 11 0 υπέρ των Eλληνικών μαχητικών, απέναντι σε F15, F16 και αναβαθμισμένα F15 με χειριστές τους πλέον ικανούς αμερικανούς χειριστές δοκιμαστές της USAF της 64ης μοίρας Aggressors.

Την τέταρτη μέρα [μεσολάβησαν δυο μέρες μεικτών πακέτων] οι αμερικανοί έστειλαν ότι είχαν και δεν είχαν, δηλαδή συνολικά 13 αεροσκάφη εναντίον 4 Ελληνικών στην περιοχή όπου επιχειρούσαν τα αεροσκάφη με την γαλανόλευκη. Το αποτέλεσμα, αναλογικά, ήταν ακόμα χειρότερο για την USAF: 6 καταρρίψεις αμερικανικών αεροσκαφών έναντι μόλις 3 Eλληνικών που μάχονταν σε αναλόγια… 3,2 προς 1 !!!!!

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Συνολικά δηλαδή, αν δεν επρόκειτο περί άσκησης αλλά κανονικού πολέμου με πραγματικά πυρά, οι αμερικανοί θα θρηνούσαν 17 αεροσκάφη και χειριστές, έναντι 3 Eλληνικών !!!!!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Red Flag υπήρξε τέτοιας ευρείας έκτασης επικράτηση ξένης αεροπορίας απέναντι στους αμερικανούς και γενικά είναι εξαιρετικά σπάνια η επικράτηση έστω και με μια κατάρριψη διαφορά. Η άσκηση που πραγματοποιείται στην αεροπορική βάση NELLIS της Νεβάδα, θεωρείται παγκοσμίως η πλέον ρεαλιστική και σκληρή.

 


Πηγή: Επίσημα επιβεβαιωμένα στοιχεία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x