Μήνυμα αισιοδοξίας από τα χριστουγεννιάτικα χωριά σε όλη την Ελλάδα

Μήνυμα αισιοδοξίας από τα χριστουγεννιάτικα χωριά σε όλη την Ελλάδα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στον κόσμο των παιδιών, τα Χριστούγεννα είναι η πιο συναρπαστική γιορτή. Όχι μόνο για τα δώρα αλλά και γι' αυτό το «μαγικό» που υποβόσκει ως υπόσχεση… Το μήνυμα της αγάπης, η αισιοδοξία, η χαρά και η ελπίδα είναι έννοιες που η παιδική ψυχή αγκαλιάζει εύκολα, χωρίς πολλά «μήπως» επιφύλαξης.

Με τον ίδιο τρόπο υποδέχονται και τα χριστουγεννιάτικα χωριά, που ξεφυτρώνουν αυτήν την εποχή για να «πασπαλίσουν» με λίγη χρυσόσκονη την πραγματικότητα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Από την «Ονειρούπολη» στη Δράμα, μέχρι την Έδεσσα, τη Νάουσα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη,μαγικά χωριάπαραμυθοχώρες και χριστουγεννιάτικες

οάσεις «διακοσμούν» για λίγο την καθημερινότητα και υπόσχονται χαμόγελα. Άλλωστε, είναι μια ευκαιρία και για τους μεγάλους να διασκεδάσουν και να μπουν στο κλίμα των γιορτών!

Δράμα

Πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη χρόνια, γεμάτη χρώματα και φαντασία αλλά κυρίως γεμάτη από ονειρεμένες εικόνες, παιχνίδια, δράσεις και συναυλίες θα είναι φέτος η «Ονειρούπολη» της Δράμας που άνοιξε τις πύλες της στις 4 Δεκεμβρίου. Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από την Έλενα Παπαρίζου μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του παραμυθιού των Χριστουγέννων.

Στην «Ονειρούπολη», που θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου, θα στηθούν σπιτάκια με διαφορετικές θεματικές ενότητες. Θα δεσπόζει όπως κάθε χρόνο το σπίτι του Αϊ Βασίλη, τοσπίτι των Παραμυθιών, το σπίτι που θα φιλοξενεί τη δράση του ψηφιδωτού και ένα ακόμη σπιτάκι όπου θα πραγματοποιούνται πειράματα φυσικής και χημείας. Κατά της διάρκεια των γιορτών θα φιλοξενηθούν στη Δράμα περισσότερες από 200 διαφορετικές δράσεις, μεταξύ των οποίων μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και κουκλοθέατρα.

Νάουσα


Το αγαπημένο δάσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας μεταμορφώνεται για ένα μήνα σεΔάσος των Χριστουγέννων! Παραμυθένια μανιταρόσπιτα, χιονισμένα σπιτάκια,χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ και πολλές γιορτινές δράσεις για διασκέδαση συνθέτουν ένα λαμπερό σκηνικό μέσα στη φύση. Το «Δάσος των Χριστουγέννων» θα λειτουργεί από τις5 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου και θα δίνει επιπλέον τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να συνδυάσουν τη ψυχαγωγία και το παιχνίδι με αγορές διαφόρων ειδών από τα καλαίσθητα εμπορικά περίπτερα.

«Είναι η πρώτη χρονιά που η Νάουσα έχει χριστουγεννιάτικο χωριό σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον. Όλα θα είναι μαγικά και εάν έρθουν και χιόνια ακόμη καλύτερα. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι θετικά γιατί ως δήμος θέλουμε να τονωθεί η οικονομία της πόλης και να αναδειχτούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο δήμος» δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός. Τα επίσημα εγκαίνια του «Δάσους των Χριστουγέννων» θα γίνουν στις 8 Δεκεμβρίου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Στα αξιοσημείωτα είναι πως δύο από τα μαγαζιά που θα στηθούν στο Άλσος του Αγίου Νικολάου θα παραχωρηθούν σε φιλανθρωπικούς συλλόγους.

Έδεσσα

Το σπιτάκι του Αϊ Βασίλη, ένα λούνα παρκ, εργαστήρια για παιδιά, συναυλίες και πλήθος άλλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται στη «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθοχώρα» που θα «ζωντανέψει» από τις 6 Δεκεμβρίου στον κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας. Τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Η έναρξη θα γίνει με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου και η παραμυθοχώρα θα μείνει ανοιχτή έως τις 6 Ιανουαρίου. Στόχος είναι να αποκτήσει η πόλη της Έδεσσας την κατάλληλη εορταστική ατμόσφαιρα και η αγορά την αναμενόμενη εμπορική κίνηση.

Γιαννιτσά

Με οικοδεσπότη τον Αϊ Βασίλη, η Παραμυθούπολη υποδέχεται για 2η συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στα Γιαννιτσά της Πέλλας, σε ένα χώρο γεμάτο λάμψη, χρώματα, στολίδια και μουσική. Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ο πεζόδρομος και το Πολυκέντρο Γιαννιτσών «μεταμορφώνονται» για να φιλοξενήσουν ένα παραμυθένιο χωριό όπου όλοι μπορούν να πλάσουν τα χριστουγεννιάτικα τους όνειρα. Παγοδρόμιοτρενάκικαρουσέλ,θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια με δράση είναι ορισμένες από τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες.

Πέλλα

Το δικό του μικρό και πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο χωριό απέκτησε και ο δήμος Σκύδρας, στο νομό Πέλλας. Πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία, το Χωριό του Αϊ Βασίλη, που βρίσκεται στο 1ο χλμ Σεβαστιανών – Σκύδρας και περιλαμβάνει καρουζέλ, σπιτάκια με δραστηριότητες και γλυκίσματα, μια φάτνη και όλα όσα χρειάζονται για να μπουν τα παιδιά στο γιορτινό κλίμα και να διασκεδάσουν!

Θεσσαλονίκη

Από ξύλινα σπιτάκια «πλημμύρισε» ο άξονας της πλατείας Αριστοτέλους, από την παραλιακή Λεωφόρο Νίκης μέχρι την πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, ενόψει των Χριστουγέννων. Τα σπιτάκια θα υποδέχονται το κοινό έως και τις 6 Ιανουαρίου. Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, η Κουζίνα της Κυρά Βασιλικής, το 2012 …Κάρτες, ο Στολισμός, τα Παιχνίδια και το μεγάλο Παγοδρόμιο δίνουν την ευκαιρία σε όλους να γίνουν παιδιά και να νιώσουν ότι υπάρχει ένας κόσμος χαράς. Για δεύτερη χρονιά, ο δήμος Θεσσαλονίκης συμπράττει με τοΕπαγγελματικό Επιμελητήριο καθώς και με άλλους φορείς της πόλης. Η δημοτική αρχή, η οποία έχει την εποπτεία, παραχωρεί και φέτος το δημόσιο χώρο και το ηλεκτρικό ρεύμα που απαιτείται για τον στολισμό και τα παιχνίδια.

Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται η εκδήλωση «Χριστούγεννα στο Μουσείο», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 19:00, στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου. Κάλαντα, κουκλοθέατρο, παραμύθια, εικαστικά εργαστήρια με χριστουγεννιάτικες κατασκευές, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και πολλές άλλες εκπλήξεις συνθέτουν το εορταστικό πρόγραμμα. Επιπλέον, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στην είσοδο της ΧΑΝΘ και με φόντο τον Πύργο του ΟΤΕ, στήνεται ένας ξεχωριστός «Αστερόκοσμος». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της διοίκησης της HELEXPΟ σε μία προσπάθεια να σταλεί μία χαρούμενη νότα σε κατοίκους και επισκέπτες. Τα λαμπιόνια θα ανάψουν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και οι εκπλήξεις θα διαρκέσουν έως τις 6 Ιανουαρίου.

Η κεντρική πλατεία του δήμου Καλαμαριάς φοράει τα γιορτινά της και μπαίνει σιγά σιγά σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Από τα τέλη της εβδομάδας και μέχρι τα Θεοφάνεια, θα μπορούν μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν πατινάζ στο παγοδρόμιο, βόλτα με τοκαρουζέλ και να φωτογραφηθούν με τον αγαπημένο τους Αϊ Βασίλη. Το ζαχαρόσπιτο, τογλυκόσπιτο και το σπιτάκι των ευχών συμπληρώνουν την εικόνα των Χριστουγέννων, ενώ φέτος έρχεται να προστεθεί στο σκηνικό και ο Καραγκιόζης. Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου από τον δήμαρχο Καλαμαριάς,Θεοδόση Μπακογλίδη.

Η «Αγγέλων Πόλις» άνοιξε τις πύλες της στο χώρο των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης, άναψε τα πολύχρωμα φώτα της και υποδέχεται τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων. Θεματικά σπιτάκιαζογκλέρ, αγαπημένοι ήρωες παραμυθιών, παιχνιδιάρικα ξωτικά, η μασκότ των Χριστουγέννων, παιδικές δράσεις και παραστάσεις περιμένουν έως και τις 6 Ιανουαρίου μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν. Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, με τη βοήθεια των μεγάλων πρωταγωνιστών των Χριστουγέννων, των παιδιών, άναψε τα φώτα της «Αγγέλων Πόλις» σημαίνοντας την έναρξη της μεγάλης γιορτής του δήμου.

Ένας μαγευτικός χώρος ψυχαγωγίας και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους θα στηθεί, από τις 8 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκουτου πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία του δήμου Παύλου Μελά. Η είσοδος στο χώρο θα είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχουν ένα σωρό παιχνίδια τα οποία θα μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά. Η ιδιωτική εταιρεία που είναι και υπεύθυνη για τη δράση γνωστοποιεί στα σχολεία πως οι μαθητές που θα επισκεφτούν το χώρο μπορούν με τη συμβολική τιμή των 5 € να απολαύσουν συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, χυμό και σάντουιτς. Επιπλέον, ζητείται από τους δασκάλους, με διακριτικό χειρισμό, να συμμετέχουν στην επίσκεψη ακόμη και τα παιδιά που οι γονείς τους αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και αυτό το ποσό.

«Το Χωριό της Αγάπης» ξεκίνησε από νωρίς τη λειτουργία του στο πρώην στρατόπεδοΣτρεμπενιώτη, στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο χωριό που άνοιξε τις πύλες του στο πολεοδομικό συγκρότημα -από τα τέλη Νοεμβρίου -δίνοντας από νωρίς τη δυνατότητα σε μικρά και μεγάλα παιδιά να βιώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων με μαγικό, δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. Το «Χωριό της Αγάπης» θα μείνει ανοιχτό έως τις 6 Ιανουαρίου προσφέροντας -μεταξύ άλλων –βόλτα με τα ελαφάκια και τα πόνυ του Αϊ Βασίλη προς τη φάτνη, ζαχαρωτά και γλυκάχειμερινά παιχνίδια σε μεγάλη πισίνα. Παράλληλα, μέσα στο χώρο διοργανώνεται ένα φιλανθρωπικό bazaar όπου θα συλλέγονται ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα για τα παιδιά από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

Τα ξωτικά, μέσα από χορούς και πανηγύρια, στήνουν φέτος το χωριό τους, το «Χωριό τωνΘαυμάτων» στα Κουφάλια του δήμου Χαλκηδόνας. Από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία, το εργαστήρι και τα σπιτάκια δίνουν ζωντάνια, λάμψη και χαρά σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

http://www.goodchannel.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x