Νέα φάρμακα θα μειώνουν τη χοληστερίνη

Νέα φάρμακα θα μειώνουν τη χοληστερίνη


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οι ιατρικοί ερευνητές, συνεχίζουν να εκπλήσσουν με τις ανακαλύψεις τους. Πρόσφατα εντόπισαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, για να δημιουργήσουν σκεύασμα που θα μειώνει αποτελεσματικά τη χοληστερίνη και κατ' επέκταση τα δυσάρεστα αποτελέσματά της.

Πριν περίπου 10 έτη, Γάλλοι ερευνητές εντόπισαν την περίπτωση τριών γενεών μιας οικογένειας με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, το οποίο θα οδηγούσε μέλη της σε πρόωρο θάνατο από εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Μετά από εξετάσεις, εντόπισαν το πρόβλημα στην ύπαρξη της μετάλλαξης ενός γονιδίου που προκαλούσε την ανεξέλεγκτη αύξηση της κακής χοληστερίνης. Κατόπιν αυτής της ανακάλυψης,

ομάδα από το ιατρικό κέντρο του Τέξας Σαουθγουέστερν, επιχείρησε να εντοπίσει μεταλλάξεις που θα είχαν αντίστροφη δράση. Σκοπός τους ήταν δηλαδή η εύρεση μετάλλαξης που θα μείωνε την κακή χοληστερίνη αποτρέποντας τα καρδιακά ή εγκεφαλικά επεισόδια που προκαλεί.
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι επιστήμονες λοιπόν ανακάλυψαν μια εξαιρετικά σπάνια μετάλλαξη του γονιδίου PCSK9, η οποία ευθύνεται για τη διατήρηση της «κακής» χοληστερίνης σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, όσοι διέθεταν ένα γονίδιο PCSK9 ενεργό και μία έκδοχη μορφή εξουδετερωμένη, είχαν χαμηλότερα επίπεδα κακής χοληστερίνης σε όλη τη ζωή τους. Μετά από αυτό, γνωστές φαρμακοβιομηχανίες (Amgen, Pfizer και Sanofi) συναγωνίζονται για να κατασκευάσουν τα κατάλληλα σκευάσματα, που θα εγκριθούν από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA). Αφού εγκριθούν θα μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν και εμπορικά και να βγουν στην αγορά.

Η ύπαρξη της μετάλλαξης στο PCSK9 θωρακίζει την καρδιά παρά την ύπαρξη άλλων επιβαρυντικών παραγόντων, όπως υπέρταση, κάπνισμα και κακή διατροφή. Άλλωστε σύμφωνα με προκαταρκτικές εκθέσεις, τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών για το γονίδιο είναι συναρπαστικά. Εμπορικά, η καθεμία από τις τρεις φαρμακοβιομηχανίες, προσδοκά να είναι η πρώτη που θα εκμεταλλευτεί το φάρμακο.

Πηγή: Ποιότητα ς

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x