Οι φόνοι του Γιαχβέ και Σατανά

Οι φόνοι του Γιαχβέ και Σατανά


0 0 ψήφοι
Article Rating

…δεν υπάρχει εκτός από μένα άλλος θεός, εγώ θανατώνω κι εγώ δίνω ζωή…θ' ακονίσω το αστραφτερό μου το σπαθί… τα βέλη μου θα τα μεθύσω με αίμα και το σπαθί μου θα κατατρώει κορμιά…Δευτερονόμιον (32:39-42)

Πόσους σκότωσε ο Γιαχβέ σύμφωνα με την ιερή εβραϊκή Έμπνευση;
Είναι αδύνατον να πούμε με βεβαιότητα πόσους, σίγουρα, όμως, είναι πολλοί. Πόσους έπνιξε ο Γιαχβέ στον Κατακλυσμό; Πόσους έκαψε στα Σόδομα και Γόμορρα; Πόσα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων σκότωσε; Η Έμπνευση δεν μας λέει κι έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα, μπορούμε όμως να υπολογίσουμε και να φτάσουμε σε μια κατά προσέγγιση εκτίμηση.

Image

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Image

Image

Image

Image


Image

Image

Βλέπουμε λοιπόν ότι με συντηρητικούς υπολογισμούς ο Γιαχβέ σκότωσε περίπου
2.600.000 ανθρώπους
.
Εδώ έρχεται μία ερώτηση στα χείλη μου.
Πόσους ανθρώπους σκότωσε ο σατανάς; Ο Γιαχβέ τον ρώτησε: “Από πού έρχεσαι εσύ;” Κι εκείνος απάντησε:
Περιπλανήθηκα πάνω σ' όλη τη γη και την περιδιάβηκα“. Ιώβ 1:1-19

Στην παραπάνω προσπάθεια καταγραφής των εγκληµάτων του Γιαχβέ οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν απ' αυτόν ήταν 2.500.000, ένα σύνολο σηµαντικά χαµηλότερο του πραγµατικού συνόλου διότι περιέλαβα µόνο τους θανάτους των οποίων ο πραγµατικός αριθµός µας δίνεται. ∆εν έκανα καµία προσπάθεια να περιλάβω τα θύµατα του κατακλυσµού του Νώε, τα θύµατα των Σοδόµων και Γοµόρρων, ή τα θύµατα των αµέτρητων επιδηµιών, λιµών, βιασµών, κλπ µε τα οποία το καλό βιβλίο είναι γεµάτο. Αλλά ακόµη και 2.600.000 είναι ένας σεβαστός αριθµός ακόµη και για έναν παγκόσµιο δολοφόνο.

Πώς αυτός ο αριθµός συγκρίνεται µε τον σατανά; Πόσους αυτός σκότωσε σύµφωνα µε το ιερό βιβλίο;

Το µόνο που κατόρθωσα να βρω είναι δέκα (10), και αυτές τις δολοφονίες τις µοιράζεται µε τον Γιαχβέ, αφού ο Γιαχβέ του επέτρεψε να τις κάνει ως µέρος ενός στοιχήµατος. Αναφέροµαι στους 7 γιους και τις 3 κόρες του Ιώβ.

Στην Αυσίτιδα ζούσε κάποτε ένας άνθρωπος που ονοµαζόταν Ιώβ… είχε αποκτήσει εφτά γιους και τρεις θυγατέρες…

Ο Γιαχβέ του είπε: “Πρόσεξες το δούλο µου, τον Ιώβ; ∆εν υπάρχει άλλος σαν κι αυτόν πάνω στη γη, είναι άνθρωπος ακέραιος κι ευθύς, µε σέβεται και αποστρέφεται το κακό.” Ο σατανάς του απάντησε: “Μήπως µε το αζηµίωτο σε σέβεται ο Ιώβ;… κάνε πως αγγίζεις τα υπάρχοντά του και να δεις αν δηµόσια δεν σε βλαστηµήσει.” Είπε τότε ο Γιαχβέ στο σατανά: ” Ορίστε, σου παραδίδω όλα τα υπάρχοντά του, µόνο πάνω στον ίδιο να µην απλώσεις χέρι.” Και ο σατανάς έφυγε από τη σύναξη του Γιαχβέ….

Μια µέρα που οι γιοι και οι κόρες του Ιώβ έτρωγαν κι έπιναν στο σπίτι του µεγαλύτερου αδερφού τους, φτάνει στον Ιώβ ένας αγγελιοφόρος… Ξαφνικά φύσηξε άνεµος δυνατός από την άλλη άκρη της ερήµου, χτύπησε το σπίτι από παντού και το γκρέµισε! Τα παιδιά πλακώθηκαν στα ερείπια και σκοτώθηκαν… Ιώβ 1:1-19

Έτσι φαίνεται ότι τόσο ο Γιαχβέ όσο και ο σατανάς πιστώνονται γι αυτήν τη δολοφονία. Αν είναι έτσι, το αποτέλεσµα θα ήταν:

Γιαχβέ: 2.658.717+10= 2.658.727 δολοφονίες.

Σατανάς: 10 δολοφονίες.

Καθόλου συναγωνισµός.

Πηγή: Ευκλείδης Αθ.


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x