Παραγγελία μαμούθ για Κρόκο Κοζάνης από εταιρεία κολοσσό στις ΗΠΑ

Παραγγελία μαμούθ για Κρόκο Κοζάνης από εταιρεία κολοσσό στις ΗΠΑ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οι παραγωγοί κρόκου της Κοζάνης έκλεισαν μια “τεράστια” συμφωνία με εταιρεία κολοσσό στον κλάδο των μπαχαρικών στην άλλη όχθη του Ατλαντικού,

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

για την πώληση… 600 κιλών κρόκου, που θεωρείται εκ των πραγμάτων μια πώληση-μαμούθ, που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής της περιοχής και αποδεικνύει ότι ακόμα και στον καιρό της κρίσης ο κρόκος είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας.

Τα τελευταία χρόνια η φήμη του προϊόντος από την Κοζάνη

αυξάνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να θεωρείται απαραίτητη η είσοδος νέων καλλιεργητών, αφού η παραγωγή δεν φτάνει για να καλύψει τη διεθνή ζήτηση. Η πώληση των 600 κιλών κρόκου στην αμερικανική εταιρεία δεν είναι μια μεμονωμένη συναλλαγή που δεν θα έχει συνέχεια. Ανάλογα με την παραγωγή, οι Αμερικανοί θα επανέρχονται κάθε χρόνο για να αγοράσουν ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες.

Οι παραγωγοί της Κοζάνης δεν περιορίζουν στις τη δραστηριότητά τους. Τις τελευταίες ημέρες έχουν συναντήσεις με επιχειρηματίες από τη με σκοπό να ανοίξουν και αυτή την αγορά. Παρά το γεγονός ότι εξαγωγές γίνονται ήδη σε χώρες όπως η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία, το άνοιγμα προς μια τεράστια χώρα όπως η θα έχει μόνο θετικές επιπτώσεις.

http://grizano.wordpress.com


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x