Ιδρύεται Ανώτερη Σχολή ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ

Ιδρύεται Ανώτερη Σχολή ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Αλλάζει ο χάρτης της εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό. Οπως ανακοίνωσαν ο υπουργός ς κ. Κ. Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη ιδρύεται στη χώρα μας Ανώτερη Σχολή ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ στα πρότυπα επιτυχημένων σχολών του εξωτερικού.

Η σχολή αυτή θα προσφέρει σπουδές, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου η Ελλάδα να πρωτοστατήσει και στην τουριστική εκπαίδευση.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οπως ανακοίνωσαν οι δυο υπουργοί, στόχος είναι η προσέλκυση φοιτητών από τα Βαλκάνια και τη .

Παράλληλα, όμως, αναμορφώνεται η δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση στα Τεχνολογικά Λύκεια, απελευθερώνονται και ενισχύονται τα προγράμματα σπουδών κατάρτισης και δια βίου

εκπαίδευσης.

Το «άνοιγμα» αυτό, όπως δήλωσαν οι δυο υπουργοί, θα γίνει με πόρους του ΕΣΠΑ, οι οποίοι δεν απορροφώνταν και «λίμναζαν».


«Ο τουρισμός μαζί με την εμπορική ναυτιλία είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτοπουλος. «Κι αυτός δεν είναι ευφημισμός αλλά μία πραγματικότητα η οποία αποτυπώνεται και στην επανίδρυση των δύο υπουργείων», ανέφερε.

Ο υπουργός ς δήλωσε ακόμη ότι «ο τουρισμός στηρίζεται στις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, γι αυτό η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και της τουριστικής βιομηχανίας, συνιστά πρωταρχικό στόχο και με τις δράσεις που εξαγγέλλουμε ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό άλλωστε είναι και το πρόταγμα του πρωθυπουργού, να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο δρόμο της ανάπτυξης».

Από την πλευρά της η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «η ανάπτυξη του τουρισμού, σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας, νέες θέσεις εργασίας, εισροή εσόδων, αναθέρμανση της αγοράς, ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και προοπτικές επενδύσεων. Ανάκαμψη του τουρισμού σημαίνει ποιοτική, βιώσιμη και σταθερή στο χρόνο τουριστική εκπαίδευση κατάρτιση και επιμόρφωση, γι αυτό το λόγο χτίζουμε βήμα βήμα σε συνεργασία με το υπουργείο ς ένα νέο σχέδιο κατάρτισης και εκπαίδευσης στον τουρισμό» ανέφερε.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ακόμη ότι:

  • Ενισχύονται τα προγράμματα σπουδών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
  • Ιδρύεται τριετούς φοιτήσεως Διεθνής Σχολή Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ.
  • Θα λειτουργήσουν νέα προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον τουρισμό σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
  • Θα λειτουργήσουν προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης για επαγγελματίες και νέους επιχειρηματίες όπως επίσης και εργαζόμενους με προτεραιότητα σε θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό

tovima.gr via http://www.resetgreece.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x