Πειραιάς | Δωρεάν φροντίδα από τους Γιατρούς του Κόσμου

Πειραιάς | Δωρεάν φροντίδα από τους Γιατρούς του Κόσμου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ (Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πρόνοιας) και τον Δήμο Πειραιά υλοποιούν πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας σε κατοίκους του Πειραιά οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα ς(άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι).

Το πρόγραμμα που εγκαινιάζεται τις 13 Ιουνίου, στον Τινάνειο Κήπο, (11:00 – 17:00).  περιλαμβάνει υπηρεσίες ανίχνευσηςδιάγνωσης και συμβουλευτικής όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την παιδιατρική και γυναικολογική θα πραγματοποιηθεί με την λειτουργία Κινητής Μονάδας, η οποία θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες.

 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η Κινητή αυτή Μονάδα, κατάλληλα τροποποιημένη και ιατρικά εξοπλισμένη, πλαισιώνεται από γενικό ιατρό,παθολόγοπαιδίατρογυναικολόγο και καρδιολόγο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης των ανασφάλιστων παιδιών της πόλης.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Πασχαλίνα Καλαγιά-Καραμαλάκου η παρουσία των Γιατρών του Κόσμου στον Πειραιά θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου δημιουργίας ενός κοινωνικού διχτύου ασφαλείας  που περιλαμβάνει ήδη δομές όπωςξενώνες φιλοξενείας αστέγων και καρκινοπαθώνκοινωνικό παντοπωλείοΤράπεζα αγάπης κ.α, καλύπτοντας στο μέτρο του δυνατού τις ανάγκες των πιο ευπαθών και φτωχών ομάδων της Πόλης, αλλά συγχρόνως θα αποτελέσει και την αφετηρία δημιουργίας ενός κοινωνικού Ιατρείου στον Πειραιά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΓτΚ Νικήτας Κανάκης επισημαίνει την προτεραιότητα που έχει για την Οργάνωση η ενίσχυση δράσεων σε τοπικό επίπεδο που στηρίζουν εκείνους που η Πολιτεία σήμερα δείχνει να εγκαταλείπει, και έκανε έκκληση στους Πειραιώτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια της ΚΟΔΕΠ συλλογής και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις πιο φτωχές οικογένειες της πόλης.


http://www.goodchannel.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x