Περισσότερα από 18.000 παιδιά θα εξετάσει η κινητή μονάδα του “Χαμόγελου του Παιδιού”

Περισσότερα από 18.000 παιδιά θα εξετάσει η κινητή μονάδα του “Χαμόγελου του Παιδιού”


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τις ανάγκες 18.000 παιδιών ανά την Ελλάδα φιλοδοξεί να καλύψει το κινητό πολυϊατρείο “” του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στον τομέα της προληπτικής ιατρικής.

Τη δράση του “Ιπποκράτη” θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του οργανισμού, Οφθαλμιατρικής και Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το… ταξίδι ξεκινά στις 11 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τα τέλη  Δεκεμβρίου 2013. Στο διάστημα αυτό, οι μονάδες θα επισκεφθούν πέντε γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας (Κρήτη, Εύβοια, Πελοπόννησος, Κύθηρα, Λήμνος), με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε περισσότερα από 18.000 παιδιά.

Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής ς από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ς και ς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής ς (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

 http://www.thestival.gr


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x