Στα Κύθηρα το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του «Χαμόγελου του Παιδιού»


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στα Κύθηρα θα βρεθεί το κινητό πολυϊατρείο «» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συνεχίζοντας το ταξίδι του ανά την Ελλάδα και παρέχοντας υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρική σε παιδιά που τις έχουν ανάγκη.

Από τις 16 έως τις 26 Μαΐου το κινητό πολυϊατρείο «» θα βρίσκεται για 2η συνεχή χρονιά στα Κύθηρα, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων του «Τριφύλλειου» Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων για να πραγματοποιήσει προληπτική ιατρική και οδοντιατρική στα παιδιά του νησιού. Η αποστολή περιλαμβάνει εθελοντές γιατρούς του οργανισμού (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, οδοντίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο), οδοντίατρο του Νοσοκομείου και γιατρούς από το

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

νομό Λακωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος, ούτε οφθαλμίατρος αλλά ούτε και ωτορινολαρυγγολόγος. Ο «» προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες αυτές, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα σχολεία που βρίσκονται στη Χώρα, στο Λιβάδι, στους Καρβουνάδες, στα Φράτσια και στον Ποταμό. Στην περσινή επίσκεψη του «Ιπποκράτη» εξετάστηκαν 398 παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τα οποία πολλά δεν είχαν επισκεφτεί ποτέ τους κανένα γιατρό.


Η Οδοντιατρική Μονάδα στο Μαρούσι
Παράλληλα, στο Μαρούσι βρίσκεται από τις 13 έως τις 28 Μαΐου η Κινητή Οδοντιατρική και Παιδιατρική μονάδα για 6η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και τον Οργανισμό Κοινωνικής ς και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία ». Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής ς από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ς και ς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς κι οδοντιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής ς (ΕΔΔΥΠΠΥ). Από το 2002 έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος 4.800 παιδιά εξετάστηκαν στην περιφέρεια της Κρήτης από τις 11/2/13 έως τις 24/3/13 και 3.229 παιδιά εξετάστηκαν στην Εύβοια από την 1/4/13 έως τις 26/4/13. Στόχος μας για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά.

 

http://health.in.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x