Περιβαλλοντικές δράσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Θεσσαλονίκη

Περιβαλλοντικές δράσεις του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Θεσσαλονίκη


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και ειδικά η Περιφερειακή Εφορεία των Προσκόπων Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου του 2013, δράσεις για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των οικογενειών στο περαστικό δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης με σύνθημα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ΔΡΑΣΕ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ, ΖΗΣΕ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ».

Όλη η προσπάθεια και η δράση τίθεται εν τιμή υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Οι δράσεις που έχουν επιλεγεί έχουν εφαρμογή στις οικογένειες όλων μας όσον αφορά την σημερινή πολυτέλεια να ζούμε στο δάσος να δρούμε στο δάσος

Εστία - 2o και 3ο Εργαστήριο Κυριαρχίας

να απολαμβάνουμε και να το προστατεύουμε.. πεζοπορία δάσους.. ορεινή ποδηλασία.. επιδείξεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.. κατασκευές δάσους.. ιχνηλασία.. ενασχολήσεις και παιχνίδια φύσης για τα παιδιά και πολλές ακόμα δραστηριότητες που μας βοηθούν και να προστατεύουμε αλλά και να απολαμβάνουμε το δάσος..

Στην δράση αυτή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της μεγαλύτερης κίνησης νέων στον πλανήτη και στην Ελλάδα με εκατομμύρια μέλη και με ζωή 103 χρόνια που διδάσκει περιβαλλοντική αγωγή από ίδρυσης του, μαζί με τον Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για ενέργειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα. Επίσης η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιήσει έρευνα για τη σχέση των επισκεπτών με το δάσος και το περιβάλλον και οι Εθελοντικές ομάδες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας του Σέιχ Σου θα προσκληθούν και θα προβάλλουν το σπουδαίο έργο τους.

Οι δράσεις γίνονται με την υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης καθώς και την επιστημονική αρωγή του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας. Δίπλα μας θα βρίσκεται επίσης το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου. Ιδέες και προτάσεις που μπορούν να εμπλουτίσουν τις παραπάνω δράσεις αποστέλλονται στο mail της Περιφερειακής Εφορείας των Προσκόπων της Θεσσαλονίκης pethessalonikis@sep.org.gr και για κάθε πληροφορία στα τηλέφωνα 2310857567 και στο τηλέφωνο – φαξ 2310833330.

http://www.thestival.gr


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…