Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών οδοντιατρικών εξετάσεων στον Πειραιά

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών οδοντιατρικών εξετάσεων στον Πειραιά


Η ΑΙΜ υλοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Πρόγραμμα Δωρεάν Προληπτικών Εξετάσεων Στοματικής Υγείας «ΑΙΜ Ημέρες Πρόληψης» και ο κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος εξέτασης θα βρίσκεται στη Β’ Δημοτική Κοινότητα (πεζόδρομος Δραγάτση 9) του Δήμου Πειραιά, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουλίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ.

Εκεί, εθελοντές-οδοντίατροι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, θα υποδέχονται το κοινό και θα προσφέρουν ενημέρωση και συμβουλές στοματικής υγείας, ενώ σε ειδικό χώρο θα πραγματοποιούν προαιρετική οδοντιατρική εξέταση.


Παράλληλα, στο κοινό θα διανέμονται δείγματα προϊόντων στοματικής υγιεινής, καθώς και ενημερωτικά έντυπα.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης στοματικής υγείας και η καλλιέργεια σωστών συνηθειών στοματικής υγιεινής, ειδικά σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, καθώς έχει διαπιστωθεί από πρόσφατες μελέτες «χαλάρωση» των καλών συνηθειών στοματικής υγείας, όπως οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, η συχνή αλλαγή οδοντόβουρτσας και το βούρτσισμα 2 φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα.

Οι «Ημέρες Πρόληψης» είναι μια πρωτοβουλία της ΑΙΜ και του τμήματος Στοματικής Υγιεινής της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, που πραγματοποιείται με την επιστημονική αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

http://health.in.gr

Εκδηλώσεις με την Ρέα Καραγιάννη

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…