Σχολείο Lego για την εξάσκηση της εφευρετικότητας των παιδιών στη Δανία

Σχολείο Lego για την εξάσκηση της εφευρετικότητας των παιδιών στη Δανία


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η διασημότερη και πιο διαχρονική βιομηχανία παιχνιδιών της Δανίας, Lego, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με τα τουβλάκια της ετοιμάζεται να ανοίξει και δικό της σχολείο τον Αύγουστο, το οποίο θα βρίσκεται δίπλα στη LegoLand.

Το σχολείο θα ονομάζεται «Διεθνές Σχολείο του Μπίλουντ» και θα ανοίξει στην πόλη Μπίλουντ, 260 χιλιόμετρα δυτικά της Κοπεγχάγης,η οποία είναι και η έδρα της βιομηχανίας Lego.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχολείου, αποτελεί προσωπικό όνειρο του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας Κιέλντ Κιρκ Κρίστιανσεν, ο οποίος ήθελε για πολλά χρόνια να μετατρέψει το Μπίλουντ στην «Παγκόσμια Πρωτεύουσα των Παιδιών»

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Βήμα, το εκπαιδευτικό σύστημα του πρωτότυπου αυτού σχολείου, θα συνδυάζει το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate -ΙΒ) της Δανίας με την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητα των παιδιών με τα γνωστά τουβλάκια Lego.

Επικεφαλής του ιδρύματος θα είναι ο Ρίτσαρντ Μάθιους, ένας διαπρεπής βρετανός καθηγητής ς με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σχολείο θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη Legoland που δημιουργήθηκε το 1968.

http://www.iefimerida.gr


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x