Η αγάπη δεν έχει χρώμα. Μαθητές στις ΗΠΑ γράφουν ιστορία

Η αγάπη δεν έχει χρώμα. Μαθητές στις ΗΠΑ γράφουν ιστορία0 0 ψήφοι
Article Rating

Μισό σχεδόν αιώνα μετά την ψήφιση της Πράξης των Πολιτικών Δικαιωμάτων του 1964, η οποία καταργούσε το φυλετικό διαχωρισμό στα σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους των , οι μαθητές ενός σχολείου της κομητείας Ουίλκοξ της Τζόρτζια αποφάσισαν να γράψουν ιστορία.

Την περασμένη εβδομάδα λευκοί και μαύροι μαθητές χόρεψαν μαζί, αμφισβητώντας ανοιχτά το διαχωρισμό που ίσχυε τόσα χρόνια στο σχολικό τους χορό.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Νιώθω ότι ζούμε το όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ», δήλωσε η μαθήτρια Αλέξις Μίλερ, η οποία είναι λευκή και παραβρέθηκε στο χορό του περασμένου Σαββάτου με τον φίλο της, ο οποίος είναι μαύρος.
Οι φυλετικά διαχωρισμένοι

σχολικοί χοροί στην κομητεία Ουίλκοξ πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο από το 1970, χρονιά που τα σχολεία λευκών και μαύρων έγιναν ένα. Διατηρώντας την παράδοση, οι γονείς συγκέντρωναν χρήματα με σκοπό τη διοργάνωση ξεχωριστών εκδηλώσεων, τις οποίες οι κοινότητα αποκαλούσε «μαύρο χορό» και «λευκό χορό». Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι μαθητές πήγαιναν στον «μαύρο χορό», αλλά ένας άγραφος κανόνας δεν επέτρεπε τους μαθητές διαφορετικών φυλών να συμμετέχουν στον «λευκό χορό».

Το λύκειο της κομητείας ανέφερε στην ιστοσελίδα του πως δεν έχει οργανώσει ή φιλοξενήσει φυλετικά διαχωρισμένους χορούς, τους οποίους αποκάλεσε «ιδιωτικά πάρτι». Σημείωσε μάλιστα πως δεν είχε καμία συμμετοχή σε αυτά.

Ωστόσο, η οργάνωση NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) ξεκίνησε τη συλλογή υπογραφών με σκοπό να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την «παράδοση», καλώντας τον κυβερνήτη της Τζόρτζια Νέιθαν Ντιλ να σταματήσει τις φυλετικά διαχωρισμένες σχολικές εκδηλώσεις.

Μεγαλύτερο ρόλο όμως στην εξέλιξη φαίνεται πως έπαιξε μια σελίδα που ξεκίνησαν ορισμένοι μαθητές στο Facebook με τον τίτλο «Η αγάπη δεν έχει χρώμα». Η σελίδα αυτή συγκέντρωσε περισσότερα από 30.000 likes.

Οι μαθητές μάζεψαν μάλιστα και ένα σημαντικό ποσό από δωρητές – ακόμη και από την Αυστραλία, ενώ πολλά από τα χρήματα που περίσσεψαν δηλώνουν πως θα τα προσφέρουν σε οικογένειες της περιοχής τους που έχουν ανάγκη. Λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η πρωτοβουλία, DJ από την Ατλάντα και το Τέξας πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στο χορό.

«Ζούμε στη νότια Τζόρτζια, όπου δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Λοιπόν, ως μια ομάδα αμετάπειστων τελειόφοιτων λυκείου, θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά στην κοινότητά μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της κομητείας μας, σχεδιάζουμε να διοργανώσουμε έναν μη διαχωρισμένο χορό», ανέφεραν οι μαθητές στη σελίδα τους στο Facebook.

 

http://tvxs.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x