Συλλέκτης ιδεών | Μια πρωτοβουλία των φοιτητών του Αρχιτεκτονικού Τμήματος του Α.Π.Θ.

Συλλέκτης ιδεών | Μια πρωτοβουλία των φοιτητών του Αρχιτεκτονικού Τμήματος του Α.Π.Θ.


0 0 ψήφοι
Article Rating

Πριν από περίπου ένα χρόνο μια ομάδα φοιτητών Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια ιδέα που μας απασχολούσε καιρό. Τι θα γινόταν αν νέοι αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες, Έλληνες αλλά και ξένοι (!), ένωναν τις δυνάμεις τους και “άνοιγαν” τα portfolios τους, παρουσιάζοντας τις δουλειές και τις ιδέες τους στην υπόλοιπη κοινωνία;

Η ανάγκη για αναθεώρηση και επανασχεδιασμό του αστικού περιβάλλοντος, ως ποιοτικού και βιώσιμου δημόσιου χώρου, αλλά και της καθημερινότητας, στα πλαίσια του ιδιωτικού, γίνεται αισθητή από όλους μας.

Στην αλλαγή αυτή αναγνωρίζουμε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι νέοι, γενικότερα, και ειδικότερα οι νέοι δημιουργοί. Με

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

αυτό το σκεπτικό λοιπόν δημιουργήσαμε το archstudies.gr, μια διαδικτυακή πλατφόρμα με αντικείμενο τη δημοσίευση και την ανάδειξη project αρχιτεκτονικής, design, εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών από φοιτητές προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος μας είναι αφενός η διεύρυνση του πεδίου έρευνας και πληροφόρησης για κάθε νέο αρχιτέκτονα ή καλλιτέχνη, μέσω της προβολής και αλληλεπίδρασης διαφορετικών σχολών και προσεγγίσεων και αφετέρου η κινητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, πέραν των στενών αρχιτεκτονικών και καλλιτεχνικών κύκλων. Αναγνωρίζοντας λοιπόν ότι η κοινωνία καλείται πλέον να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αλλαγής της πόλης και με βασικά εργαλεία την αρχιτεκτονική και την τέχνη αλλά και με έμφαση σε νέες, φρέσκιες ιδέες που προέρχονται από νέους δημιουργούς, τους καλούμε να προβάλλουν το έργο τους σε έναν κοινό τόπο, εκτός των στενών ακαδημαϊκών ή επαγγελματικών πλαισίων, φιλικό προς κάθε χρήστη.

Έτσι λοιπόν η ομάδα  του AS αναζητά και προβάλει διαρκώς νέα project και καινοτόμες ιδέες σχετικά με την αρχιτεκτονική και τα εικαστικά, από όλες τις σχολές του εσωτερικού, αντλώντας ωστόσο έμπνευση και από project σε άλλες χώρες του εξωτερικού.


Ιδέες, project αλλά και επικαιρότητα σχετικά με καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά δρώμενα παρατίθενται στο διαδικτυακό μας τόπο επιχειρώντας να αναδείξουν νέα ταλέντα αλλά και προτάσεις που θα μπορούσαν αν αλλάξουν έστω και λίγο την καθημερινότητά μας.

Σας περιμένουμε και θα χαρούμε να σας «φιλοξενήσουμε» στη σελίδα μας..

www.archstudies.gr

 *Το κείμενο είναι της ομάδας του ΑRCHSTUDIES που αποτελούν οι φοιτητές Γροζόπουλος Δημήτρης, Κασιμάτη Εφη, Πολυμενίδης Μιχάλης και Χαρίδης Αλέξανδρος.

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x