ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ;

ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ;


0 0 ψήφοι
Article Rating

Γράφει ο Αμφικτύων

Το ερώτημα τούτο θα απασχολεί  στο εξής όλο και περισσότερο την διεθνή κοινή γνώμη. Αν ή μπορούσε το Ισραήλ θα είχε ήδη επιτεθεί στο Ιράν προ πολλού, αλλά αυτό δεν είναι ούτε Παλαιστίνη , ούτε Λίβανος.  Είναι η στρατηγικότερη περιοχή της υδρογείου και από το λαιμό του   περνά ο όγκος του πετρελαίου του Κόλπου προς τον έξω κόσμο. Μια τέτοια πράξη θα σήμαινε έμφραγμα της παγκόσμιας πετρελαικής αρτηρίας και  αναστάτωση της διεθνούς οικονομίας που δεν θα ήτο διαχειρήσιμη από το Ισραήλ. Εξ άλλου η Αμερική του προέδρου Ομπάμα απέχει πολύ από εκείνη του προκατόχου του που εσύρετο και εφέρετο από τα κελεύσματα του Τελ-Αβίβ. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Ομπάμα επιθυμεί την ειρηνική διευθέτηση της κρίσεως, άλλο το που θα οδηγηθεί στο τέλος.

Η κατάσταση της οικονομίας και το σχέδιο του για την υγεία  είναι τόσο πιεστικά που δεν του επιτρέπουν ν' ασχοληθεί με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όπως διακαώς επιθυμεί το Ισραήλ. Αυτό όμως δεν αποκλείεται να γίνει σε μελλοντικό χρόνο όταν θα τον στριμώξει η   Ισραηλινή «Μαύρη Χείρα» και το Στρατιωτικο-Βιομηχανικό του σύμπλεγμα. Αν συνεχισθεί να βαθαίνει  η οικονομική κρίση , αυξάνει η ανεργία και οδηγηθούν οι σε αδιέξοδο και στην πτώση τότε, ενδέχεται να  πει το ναι στον πόλεμο  για να βγει από την κρίση. Αυτό θα είναι ταυτόχρονα και η αυτοκτονία της Αμερικής.

Το Ισραήλ θεωρεί ότι με την ολοκλήρωση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν η απειλή για την ύπαρξη και επιβίωση του θα είναι άμεση. Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ διαθέτει άνω των 200 πυρηνικών όπλων –  κατ' άλλους 1000 πυρηνικών όπλων- η τρωτότητα του είναι εξαιρετικά μεγάλη, λόγω του μικρού του μεγέθους. Αντίθετα, το Ιράν διαθέτει μεγάλο πληθυσμό και εκτεταμένη  ενδοχώρα  , η οποία του επιτρέπει  να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις του  σε ορεινά κρησφύγετα .

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι Εβραϊκές  Σειρήνες του Πολέμου

Τα ελεγχόμενα από τους Εβραίους παγκόσμια    έχουν αρχίσει ήδη να προπαγανδίζουν τον πόλεμο :

1/ Για να εκφοβίσουν το Ιράν προκειμένου να σταματήσει  το  πυρηνικό του πρόγραμμα. Ο εκβιασμός  αυτός  ελάχιστες πιθανότητες έχει να τελεσφορήσει .


2/  Για να εκβιάσουν τον πρόεδρο Ομπάμα και να τον φέρουν προ αδιεξόδων , ώστε ν' αναλάβει αυτός την ευθύνη    διεξαγωγής  του πολέμου. Και τούτο διότι: α/  Ο πόλεμος αυτός δεν θα είναι απλός περίπατος , αλλά θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις  στην διεθνή κοινότητα, β/ διότι οι Εβραίοι ποτέ δεν κάνουν οι ίδιοι πολέμους. Προτιμούν να βάζουν τους «Goym»(ζώα) να πολεμούν, ενώ αυτοί απολαμβάνουν τα κέρδη . Ο εκβιασμός του Ισραήλ πάνω στις   έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει , διότι το Ισραήλ κρατάει ισχυρούς μοχλούς πίεσης-ακόμη και την απεργία- να σαμποτάρει το πρόγραμμα υγείας του Ομπάμα και να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον του. Αυτό έχει αρχίσει ήδη να γίνεται. Εξ άλλου, κανένας πρόεδρος δεν θα   επιθυμούσε να συγκρουσθεί με το πανίσχυρο Ισραηλινό λόμπι (IPAC),  που στην πραγματικότητα είναι μία τεράστια   “Λερναία Υδρα”  που ελέγχει τα πάντα: Κογκρέσο,  Λευκό Οίκο,  Στέητ Ντιπάρτμεντ,  CIA, NSA, Πεντάγωνο ,  Wall Street και προ παντός τα και το Χόλλυγουντ, τα οποία μπορούν να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη των Αμερικανών, αλλά και την παγκόσμια τοιαύτη. Ήδη η “Wall Street Journal“, προειδοποίησε τον πρόεδρο Ομπάμα ότι :”οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να θέσουν ένα γρήγορο χρονοδιάγραμμα για να σταματήσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, γιατί αλλιώς το Ισραήλ θα βομβαρδίσει τις Ιρανικές  εγκαταστάσεις”

Κανένας πρόεδρος δεν θα μπορούσε να πάρει μια τόσο επικίνδυνη απόφαση. Ακόμη και ο πλέον ένθερμος φίλος του Ισραήλ , ο τ. πρόεδρος George Bush, προτίμησε την διπλωματική οδό αντί του πολέμου,  που του εισηγήθηκε ο  «ιέραξ» Ντίκ Τσένι. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ακραίες φωνές γερακιών στην Ουάσιγκτον,  όπως :

α/ Ο πρώην πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Τζον Μπόλτον, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι πρόσθετες κυρώσεις που επιβάλλονται  στο Ιράν  δεν  είναι αρκετές για να κάνουν τους Ιρανούς να εγκαταλείψουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες τους.

β/ Ο πρώην υπουργός Αμύνης επί Κλίντον (1997-2001)William Cohen. Αυτός δηλώνει  ότι: “ είμαστε στο στάδιο της αντίστροφης μέτρησης ” και αναφέρει ότι «το Ισραήλ δεν πρόκειται να καθίσει αδιάφορο  , ούτε  θα επιτρέψει στο Ιράν  να αποκτήσει   πυρηνικά όπλα.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός του Ιράν Αχμεντινεζάντ εδήλωσε ότι το Ιράν κατασκεύασε και δεύτερο πιο εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο για την επεξεργασία   ουρανίου . Η είδηση  προκάλεσε σπασμούς στους σιωνιστικούς κύκλους της Δύσεως. Οι   δυτικές μυστικές υπηρεσίες  εκτιμούν ότι ως  το 2010, το Ιράν θα συγκεντρώσει επαρκές σχάσιμο υλικό για την παραγωγή  2 -3 πυρηνικών  βομβών. Αν συμβεί τούτο το Ισραήλ θα υπόκειται στην άμεση απειλή της Τεχεράνης, κάτι που δεν δέχεται το Τέλ-Αβίβ.

Φαίνεται ότι το Ιράν διάβηκε τον Ρουβίκωνα και είναι πλέον   αργά   να το σταματήσουν   από το σκοπό του, να γίνει πυρηνική δύναμη , όπως το γειτονικό Πακιστάν, η και προ παντός το Ισραήλ.

Στο μεταξύ η Ρωσία  εφοδιάζει  το Ιράν με σύγχρονα όπλα, όπως πυραύλους για την αντιαεροπορική του προστασία από Ισραηλινή πυρηνική επίθεση. Για την ματαίωση αυτής της πώλησης τον περασμένο Σεπτέμβριο μετέβη κρυφίως στην Μόσχα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου , αλλά δεν μπόρεσε να κάμψει την αποφασιστικότητα της Μόσχας να πωλήσει   αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 και άλλο υλικό στην Τεχεράνη. Σχολιάζοντας  την αγορά αυτή η Γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung» έγραψε ότι αυτή θα ανατρέψει την υπάρχουσα ισορροπία μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, υπέρ φυσικά του τελευταίου.

Πάντως, το Ιράν  εμμένει ακράδαντα στο δικαίωμα του ν' αναπτύξει την πυρηνική του τεχνολογία και δεν δέχεται να συζητήσει με την «Ομάδα των Έξη» κρατών το θέμα αυτό, μολονότι θα ήτο  ανοικτό σε συζητήσεις για τον  αφοπλισμό. Ο Αχμεντινεζάντ δείχνει να μην φοβάται Ισραηλινή επίθεση, διότι όπως δήλωσε έχει εγκαταστήσει αντιαεροπορικούς πυραύλους γύρω από την περιοχή Κομ,  όπου βρίσκεται το δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής ουρανίου , σε απόσταση 100 χλμ μακράν της Τεχεράνης.

Με μεγίστη επιφύλαξη   δεχθήκαμε την πληροφορία  ,  σύμφωνα με την οποίαν ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα για την χάραξη της παγκόσμιας στρατηγικής, Ζμπίγνιου Μπρεζίνσκι, συμβούλευσε τον Αμερικανό πρόεδρο: «Να χτυπήσει τα αεροσκάφη του Ισραήλ που θα αποτολμήσουν να βομβαρδίσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν»( (abcnews Blog, 20.09.2009) Αν αληθεύει τούτο τότε βρισκόμαστε προ νέας πρωτόγνωρης εποχής στις σχέσεις -Ισραήλ, που μπορεί ν' αλλάξει το ρου της ιστορίας, κάτι  που   θα ήτο  αδιανόητον   σε προηγούμενα χρόνια.   Πρόκειται για παραπλανητικό πυροτέχνημα ,ή και   αντικατοπτρίζει   διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις στο θέμα; Ιδομεν

Η επίθεση αυτή, αν συμβεί , δεν θα είναι ούτε περιορισμένης συμμετοχής(δηλαδή μόνον του Ισραήλ), ούτε περιορισμένου χρόνου, ούτε περιορισμένων αντικειμενικών σκοπών, αφού θα σκοπεύει αμέσως τα Πετρέλαια του Ιράν και ευρύτερα το μαλακό υπογάστριο της Κίνας και της Ρωσίας, με την ολοκλήρωση του Ισλαμικού Τόξου(Σαουδική Αραβία, Ιρακ, Ιράν, Πακιστάν, Αφγανιστάν). Το Ιράν είναι μεγάλη χώρα και δεν μπορεί να ηττηθεί μόνον από αέρος. Η αεροπορία καταστρέφει αλλά δεν καταλαμβάνει. Κατάληψη γίνεται μόνον από το Στρατό Ξηράς, από την αρβύλα του στρατιώτη. Για να επιτύχει τον στρατηγικό της σκοπό η Αμερική   πρέπει να επιτεθεί από αέρος, ξηράς  και θαλάσσης, όσο κι' αν αυτό φαίνεται απονενοημένο διάβημα. Διότι ο πόλεμος αυτός  ενδέχεται να οδηγήσει τελικά στην ταχύτερη πτώση της αυτοκρατορίας των .  Η Αμερική είναι ένας  γίγας με πήλινα πόδια . Διαθέτει 1000 περίπου στρατιωτικές βάσεις ανά την υδρόγειο και μια οικονομία καταχρεωμένη και κατεστραμμένη.  Αν σταματήσουν οι χώρες του Τρίτου Κόσμου να αγοράζουν το χρέος της (τα Αμερικανικά κρατικά ομόλογα) θα χρεοκοπήσει την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι διαθέτει αστρονομικό χρέος, υψηλή ανεργία, στασιμότητα ανάπτυξης κ.α . Περιττόν να πούμε ότι η οικονομία της έχει περιέλθει καθ' ολοκληρίαν υπό τον έλεγχο της  Εβραϊκής Μαφίας( Wall Street,   μεγαλοτραπεζιτών και απατεώνων ) και ο πρόεδρος αδυνατεί να την ελέγξει, διότι αυτοί τον ανέδειξε με την  χρηματοδότηση  της εκλογής του. Ο  πρόεδρος Ομπάμα είναι  επίσης  δύσκολο να τιθασεύσει το θηρίο Ισραήλ, που επιμένει στην μη λύση του Παλαιστινιακού (συνέχιση οικισμών,άρνηση πρόσφυγων, Ανατ. Ιερουσαλήμ κ.α). Η δήλωση του Ούγκο Τσάβες ότι έχει εμπιστοσύνη στον Ομπάμα , αλλά φοβάται μην τον δολοφονήσουν , όπως τον Κέννεντι , εκφράζει την τραγική θέση του Αμερικανού προέδρου , που βρίσκεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

Ένεκα τούτου , είναι ανίκανος να αρθρώσει μια συγκεκριμένη πολιτική , πελαγοδρομώντας και αδυνατώντας να πείσει το κατεστημένο για το ασφαλιστικό και την φτώχεια. Δεν είναι πειστικός ούτε στο εξωτερικό , καθώς δεν μπορεί να επιβάλει κοινή γραμμή  στην οικονομία,  στα θέματα  περιβάλλοντος και   στο Αφγανικό πρόβλημα. Εκεί  ο πόλεμος κατά των Ταλιμπάν τείνει να ξεφύγει από τον έλεγχο του ΝΑΤΟ , καθώς οι Ταλιμπάν έχουν αναδιοργανωθεί και ελέγχουν το μέγιστο μέρος της χώρας-ακόμη και μέρος της Καμπούλ-με τον αθέατο και πανταχού παρόντα στρατό τους. Άλλοι όμως ισχυρίζονται  ότι είναι ο κρυφός στρατός των .

Η απόφαση του προέδρου Ομπάμα να στείλει ενισχύσεις και ν' αγκιστρωθεί βαθύτερα στο Αφγανιστάν δείχνει την πρόθεση του να  διατηρήσει μέσω του Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το οποίον κι' αυτό κλονίζεται.  Η ολόπλευρη  περικύκλωση του Ιράν προμηνύει ευρύτερη επιθετική ενέργεια για τον έλεγχο όλης της περιοχής του Κόλπου(των Πετρελαίων). Κατά την διάρκεια του πολέμου τούτου εκτιμάται ότι θα κλείσουν τα Στενά του Ορμούζ και το πετρέλαιο θα φθάσει $200 δολ το βαρέλι, με ό,τι τούτο συνεπάγεται για την παγκόσμια οικονομία και τη ζωή των λαών.  Έτσι υπολογίζει η Wall Street ότι θα ελέγξει   την παγκόσμια ενέργεια και θα γονατίσει όλες τις χώρες, επιβάλλοντας και πάλι το δολάριο σαν το μοναδικό νόμισμα στην αγορά της ενέργειας. Αν ο  καπιταλισμός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πολέμους , τώρα που ο πλούτος έχει περιέλθει στην λαίμαργη και αδηφάγο Εβραϊκή Μαφία των Χρηματιστηρίων και μεγαλοτραπεζιτών , είναι θέμα ζωής ή θανάτου και επιβιώσης ή ανατροπής του σιωνιστικού συστήματος, ο πόλεμος αυτός  .

Η κατάσταση διολισθαίνει σταθερά στην αντιπαράθεση. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Μεχμέτ Αχμεντινεζάντ, δήλωσε ευθαρσώς στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι :

1/ Ο κόσμος  θα ελευθερωθεί  από το ψέμα του Ολοκαυτώματος στο προβλεπτό μέλλον.

2/ Επετέθη με σφοδρότητα  κατά του Ισραήλ και του Ολοκαυτώματος, λέγοντας : «άν το   Ολοκαύτωμα είναι αληθές ,τότε γιατί δεν επιτρέπουν τους ιστορικούς να ερευνήσουν τα στοιχεία,»;

Ο Προσανατολισμός των Δυνάμεων:

Επιθετικές και Παρασυρόμενες Χώρες:

Αμερική-Ισραήλ-Ε.Ε (αυτή θα συρθεί απρόθυμη- πλην χωρών Ανατ. Ευρώπης που θα  ταχθούν με το μέρος των προθύμων )

Ελλάς-Κύπρος: Χωρίς τις βάσεις της Κρήτης ,  της Κύπρου και του Ελληνικού έναερίου χώρου δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή του πολέμου στο Ιράν. Θα το εκμεταλλευθεί η Ελλάς;

Ουδέτερες Χώρες:

Ισλαμικές κυβερνήσεις (πλην Συρίας, ΠαλαιστινιακήςΧαμάς και Λιβανικής Χεζμπολάχ)

Η Σαουδική Αραβία έδωσε ήδη άδεια υπερπτήσεως των Ισραηλινών Α/Φ από τον εναέριο χώρο της.

Οι Φιλειρηνικές Δυνάμεις όλων των χωρών θα αντιδράσουν στον πόλεμο.

Κίνα-Ρωσία: Θα βοηθήσουν το Ιράν με υλικό και με διπλωματική  στήριξη.

Τουρκία: θα εκμεταλλευθεί τον πόλεμο για να επεκταθεί στο Ιρακινό  Κουρδιστάν, θα ολοκληρώσει τους σκοπούς της στη Βόρεια αλλά και στην Ελευθέρα Κύπρο και θα προωθήσει τις  διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Αμυνόμενες Χώρες:

Ιράν-Συρία-Χαμάς-Χεζμπολάχ-Ισλαμικός κόσμος(πλην κυβερνήσεων με εξαίρεση τη Συρία και το Παλαιστινιακό κράτος)

Συμπεράσματα:

1/ Ο πόλεμος αυτός αν γίνει, θα γίνει για τον έλεγχο της Ενέργειας και όχι για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ιράν. Τελικά  θα είναι το κύκνειο άσμα του σιωνισμού και θα καταλήξει :

α/ Στην πτώση της αυτοκρατορίας των   και

β/ Στην πιθανή εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ

2/ Ενδέχεται ο πόλεμος ν' αρχίσει από το Ισραήλ, αλλά θα τελειώσει με την επέμβαση των , διότι οι Εβραίοι έχουν παγία τακτική να βάζουν τους λευκούς(χριστιανούς) να πολεμούν για τα συμφέροντα τους.

3/   Κίνα και   Ρωσία ίσως ευνοήσουν αρχικά τον πόλεμο για τους δικούς τους σκοπούς, όμως θα βοηθήσουν παντοιοτρόπως το Ιράν, χωρίς να εμπλακούν οι ίδιες αμέσως σ' αυτόν , εκτός κι' αν υποστούν επίθεση.

4/  Ο πόλεμος αυτός θα φέρει  παγκόσμια αναταραχή και   επαναστατικές ανατροπές(πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, ιδεολογικές, αλλαγές συνόρων κλπ) οι οποίες θα αλλάξουν την μορφή του κόσμου.

5/ Αν δεν ελεγχθεί εγκαίρως η σύγκρουση ενδέχεται   να καταλήξει σε  πυρηνικό πόλεμο , δεδομένου ότι το Ισραήλ, Πακιστάν-και πιθανόν και το Ιράν- διαθέτουν πυρηνικά όπλα και πυραύλους μακρού βεληνεκούς  .

6/ Ελλάς και Κύπρος λόγω της στρατηγικής τους αξίας   θα  εμπλακούν στον πόλεμο, κυρίως με την διάθεση των  βάσεων.  Απαιτείται από τούδε σιωπηρή αμυντική προπαρασκευή και  εγρήγορση  λαού και στρατού, για ν' αποφύγουμε μια νέα δυσμενή εξέλιξη.

6/ Αν ο πρόεδρος Ομπάμα αρνηθεί τον πόλεμο και έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τον Σιωνισμό και τους Εβραίους, οπότε ενδέχεται να τον παύσουν, ή και να τον δολοφονήσουν. Ο γράφων είναι αισιόδοξος και φιλειρηνιστής και τελικά πιστεύει ότι θα λυθεί με διπλωματικά μέσα. Όμως πάντα πρέπει να έχουμε κατά νου : «Πατρός τε και Μητρός τε και των άλλων προγόνων απάντων,τιμιότερον και οσιότερον και σεμνότερον εστίν η Πατρίς” (Φιλόσοφος-Πολεμιστής ) …» κάτι που σήμερα με την παγκοσμιοποίηση έχει ξεχασθεί

*Αμφικτύων: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x