Θεσσαλονίκη | Εγκρίθηκε η βιοκλιματική αναβάθμιση της Πλατείας Χρηματιστηρίου

Θεσσαλονίκη | Εγκρίθηκε η βιοκλιματική αναβάθμιση της Πλατείας Χρηματιστηρίου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Από το νέο έτος ξεκινούν οι εργασίες για τη «Βιοκλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής Πλατείας Χρηματιστηρίου», στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς με απόφαση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του με το ποσό των 5.571.262 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για την πόλη και θα εργαστούμε, ώστε τώρα που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του από το ΚΑΠΕ, να δημοπρατηθεί το ταχύτερο δυνατό και να ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του 2013», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ,

τα σημαντικότερα προβλήματα στην περιοχή ανάπλασης είναι η υποβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και η εγκατάλειψη τους, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η έλλειψη δικτύου κίνησης πεζών, η αποκοπή από τις εμπορικές ζώνες που αναπτύχθηκαν πρόσφατα και η καταστροφή του παραδοσιακού ιστού με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση χρήσεων αναψυχής.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η βιοκλιματική ανάπλαση στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος τόσο με την έννοια της αναστροφής των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής όσο και με τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του ιστορικού χαρακτήρα της περιοχής.

Εξάλλου, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Καούδη, ένα έργο με προϋπολογισμό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η πλατεία αναμένεται να μετατραπεί σε έναν πόλο έλξης όλων των ηλικιών καθώς μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει μικρό καταρράκτη, αμφιθέατρο και παιδική χαρά.


 http://www.newsbeast.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x