Το δάσος της Πάρνηθας αναγεννάται με τη βοήθεια εθελοντών


0 0 ψήφοι
Article Rating

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα που έκαψε 65.000 στρέμματα δάσους στον Εθνικό Δρυμό αλλά και στην Περιφερειακή ζώνη.

Μια πυρκαγιά που ξεκίνησε από το χωριό Στεφάνι των Δερβενοχωρίων και επεκτάθηκε μέσα στον Εθνικό Δρυμό. Σε αυτά τα πέντε χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα όπως:

  1. Το πρόγραμμα εθελοντικών αναδασώσεων που γίνεται σε συνεργασία του φορέα διαχείρισης, του δασαρχείου και του παρατηρητηρίου Πάρνηθα (Σκάι, WWF, Καθημερινή) και έως σήμερα έχουν φυτευτεί 10.000 φυτά ελάτης.
  1. Φτιάχτηκε από την αρχή το φυτώριο της Πάρνηθας και εκεί αναπτύσσονται 300.000 δενδρύλλια κεφαλληνιακής ελάτης, τα οποία στην ηλικία των 3 – 4 ετών μεταφυτεύονται στο βουνό με τη βοήθεια εθελοντών.
  2. Ο Φορέας απέκτησε εξοπλισμό και δραστηριοποιούνται εθελοντικές ομάδες στην προφύλαξη.
  3. Υπάρχει ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο για την προστασία της Πάρνηθας και του Εθνικού Δρυμού.

Όμως δεν έχουν αντιμετωπιστεί ορισμένα θέματα όπως:

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
  • Δεν ανακοινώθηκε πόρισμα από την εισαγγελία για τα αίτια που οδήγησαν στην πυρκαγιά. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι ήταν εμπρησμός από τις καταθέσεις των πυροσβεστών που έλαβαν μέρος από την πρώτη στιγμή στα Δερβενοχώρια.
  • Δεν έχουν αντιμετωπιστεί θέματα όπως οι μεγάλες επισκέψεις πολιτών στην Πάρνηθα και σύμφωνα με τον φορέα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
  • 3Οι κάτοικοι στην Βοιωτία εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τις δεκάδες ανεμογεννήτριες που έχουν μπει στην πίσω πλευρά της Πάρνηθας από εκεί που ξεκίνησε η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια. Αρκετοί φορείς εξακολουθούν να θεωρούν ότι η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων συνδέεται με την πυρκαγιά.

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x