Το Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου ενισχύει την περιοχή του

Το Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου ενισχύει την περιοχή του


0 0 ψήφοι
Article Rating

Με στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις αλληλεγγύης και την κοινωνική συνείδηση στην ευρύτερη περιοχή του, το Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου αποτελεί μια ευχάριστη πρωτοβουλία πολιτών που αξίζει να βρει μιμητές.

Σχετικά με τις δράσεις και το ίδιο το δίκτυο, μιλάνε στο flowmagazine.gr δύο από τα ιδρυτικά μέλη, η κ. Νάνσυ Παναγιωτοπούλου και ο κ. Αντρέας Αρβανιτάκης.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σκοπός του Δικτύου είναι να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην περιοχή του Ζωγράφου, αλλά και τη συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα. «Δεν είναι τόσο στοχευμένες οι δράσεις μας. Αντίθετα είναι χωρικό το ζήτημα καθώς θέλουμε να

βοηθήσουμε την πόλη μας» μας γνωστοποιεί η κ. Παναγιωτοπούλου. Πρόκειται για έναν χώρο ανοικτό σε όλους τους πολίτες, που πιστεύουν πως ακόμα και η πιο μικρή συμμετοχή έχει αξία. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτάκης: «Γίνεται προσπάθεια από όλες τις κατηγορίες ατόμων και τις ηλικίες, για να γίνει η διαφορά στο δήμο».

Ο εθελοντισμός δεν έχει όρια, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και διαστάσεις. Μπορεί να έχει μορφή κοινωνικής προσφοράς, περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, πολιτιστικών δραστηριοτήτων… Όπως αποκαλύπτουν τα ιδρυτικά μέλη στο flowmagazine.gr έχει πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών δραστηριοτήτων, μπαζάρ, δράσεων αλληλεγγύης αλλά και ενημερωτικών ημερίδων.

¤¿ ”ίºÄÅ¿ •¸µ»¿½Äώ½ –ɳÁάÆ¿Å µ½¹ÃÇύµ¹ Ä·½ ÀµÁ¹¿Çή Ä¿ÅΓια το χαρακτήρα των δράσεων, υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι εθελοντές. Προτείνουν και υλοποιούν ιδέες ανάλογα με τις συνθήκες της δεδομένης χρονικής στιγμής. Η πάροδος του χρόνου και των επιτυχημένων δράσεων προσθέτει εμπειρία στους εθελοντές και ο συντονισμός νέων εκδηλώσεων γίνεται ευκολότερος. Πλέον πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες συναντήσεις σε αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, που έχει παραχωρήσει ο δήμος, για να γίνουν προτάσεις από τα μέλη σχετικά με νέες δράσεις.


Το δίκτυο έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε αρκετές δράσεις, ορισμένες εκ των οποίων ήταν η ημερίδα τον προηγούμενο Φεβρουάριο για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, στο βιωματικό εργαστήρι που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας όπου εθελοντικές οργανώσεις από όλη τη χώρα παρουσίασαν τη δραστηριότητα τους το περασμένο καλοκαίρι, Ποδηλατοδρομίες και Αγώνες Δρόμου, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις, όπως την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Σε ότι αφορά τα μέλη, η κ. Παναγιωτοπούλου αναφέρει στο flowmagazine.gr: «Περισσότερο βλέπουμε να συμμετέχουν μέσες ηλικίες και οικογένειες ή μεγαλύτερες ηλικίες». Στο δίκτυο δεν υπάρχει μητρώο μελών, ενώ σε κάθε δράση συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα. Αντίστοιχα, τα ενεργά μέλη είναι περίπου 40.

¤¿ ”ίºÄÅ¿ •¸µ»¿½Äώ½ –ɳÁάÆ¿Å µ½¹ÃÇύµ¹ Ä·½ ÀµÁ¹¿Çή Ä¿ÅΣύμφωνα με τον ιστότοπο του Δικτύου Εθελοντών Ζωγράφου, η εθελοντική δράση αποτελεί μαθησιακή – μορφωτική λειτουργία. Ενισχύει την απόκτηση κοινωνικών, επικοινωνιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων και αναπτύσσει νέες ικανότητες. Επιθυμία της κ. Παναγιωτοπούλου για το Δίκτυο είναι: «Να γίνουμε μια πολύ μεγάλη παρέα που να ευαισθητοποιείται και να δρα, παρά τις οργανωτικές δυσκολίες». Από τη μεριά του, ο κ. Αρβανιτάκης λέει στοflowmagazine.gr: «Αξίζει να ασχοληθούμε με τον εθελοντισμό και να δώσουμε ανάσα και χαρά στους συμπολίτες μας».

Το Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου καλεί τον κόσμο να συμμετέχει προσφέροντας, θετική διάθεση για συμμετοχή και προώθηση του εθελοντισμού στην πόλη. «Είμαι αισιόδοξος, αν και οι καιροί είναι περίεργοι οικονομικά και κοινωνικά, με τους ανθρώπους να κλείνονται στον εαυτό τους» αναφέρει ο κ. Αρβανιτάκης για τη συμμετοχή του κόσμου στο Δίκτυο.

Για το δίκτυο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και στη σελίδα τους στο Facebook.

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x