Καταφύγιο αδέσποτων αποκτά ο Δήμος Αθηναίων

Καταφύγιο αδέσποτων αποκτά ο Δήμος Αθηναίων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Δικό του καταφύγιο για κακοποιημένα και αδέσποτα ζώα αποκτά ο Δήμος Αθηναίων μετά τη δωρεά από τη φιλόζωη Ελένη Ανδρέου Γουίν ιδιόκτητης έκτασης άνω των 5 στρεμμάτων στα Μέγαρα, όπου ήδη λειτουργούν αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις περίθαλψης κακοποιημένων ζώων.

Με τη λειτουργία του καταφυγίου επιτυγχάνονται ταυτόχρονα δύο στόχοι: τα αδέσποτα της Αθήνας που έχουν ανάγκη περίθαλψης αποκτούν δικό τους σπίτι και ο δήμος εξοικονομεί τα χρήματα που πλήρωνε μέχρι σήμερα σε ιδιωτικό κυνοκομείο για την αρωγή των αδέσποτων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Περίπου 2.500 ζώα

Εκτιμάται ότι στα όρια του δήμου ζουν περίπου 2.000 με 2.500 αδέσποτα. Συχνά κάποια από τα ζώα

αυτά τραυματίζονται, αρρωσταίνουν ή κακοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους ή άλλα άτομα. Χρειάζονται οργανωμένη περίθαλψη σε οργανωμένες δομές. Φροντίδα χρειάζονται και όσα σκυλιά επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά. Σήμερα, σύμφωνα με πηγές του δήμου, φιλοξενούνται περίπου 50 σκυλιά σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Μετά από αρκετές συζητήσεις, πριν από λίγες εβδομάδες, ο Δήμος Αθηναίων συμφώνησε με την κ. Γουίν για την παραχώρηση του χώρου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο για τα αδέσποτα της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Αγγελο Αντωνόπουλο, δεδομένων των διαδικασιών που απαιτούνται, η κατασκευή του καταφυγίου με τις αυστηρές προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 1,5 χρόνο.

Εκτός από σκυλιά, οι εγκαταστάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν και άλλα ζώα εφόσον προκύψει ανάγκη. «Πρέπει οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις να εκσυγχρονιστούν κατά τις προδιαγραφές του νόμου. Πρόκειται για μια δαπανηρή διαδικασία την οποία σκοπεύουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ. Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου και ύστερα η κατασκευή θα πάρει έξι μήνες με ένα χρόνο. Είμαστε χαρούμενοι για τη δωρεά. Αφενός είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι αποκτούμε έναν χώρο για τα αδέσποτα και αφετέρου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρεις άδεια για τέτοια εγκατάσταση, ενώ ο συγκεκριμένος χώρος είναι ήδη αδειοδοτημένος» αναφέρει στην «Κ» ο κ. Αντωνόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον χώρο θα στηθεί άμεσα ιατρείο για την περίθαλψη των αδέσποτων.


Αρκετά σκυλάκια που έχουν περισυλλεγεί από την κ. Γουίν, γνωστή για τη δράση της στην προστασία των ζώων, φιλοξενούνται ήδη στο καταφύγιο. Σύμφωνα με τον δήμο έχουν γίνει επαφές με φιλοζωικούς συλλόγους και έχει ζητηθεί η βοήθειά τους, όπως και απλών πολιτών, για την εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα. «Οταν μεταφερθούν από την περιφέρεια στον δήμο οι σχετικές αρμοδιότητες, θα έχουμε και κτηνιάτρους. Με τους εθελοντές και τις δικές μας δυνάμεις θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε», συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος.

«Και εγώ η ίδια ζήτησα να δουλέψω ως εθελοντής. Μετά από τόσα χρόνια μάχης που έχουμε δώσει με τον σύζυγό μου για τα αδέσποτα, θέλω να συνεχιστεί ο αγώνας από αρμοδίους» σχολιάζει η κ. Γουίν. Οπως λέει, επέλεξε να δωρίσει τον χώρο στον Δήμο Αθηναίων καθώς έχει επιδείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από άλλους δήμους για την αρωγή των αδέσποτων. Οι εγκαταστάσεις στα Μέγαρα έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από δωρεές και προσωπική φροντίδα του ζεύγους Γουίν.

Του Κωστα Ονισενκο για την καθημερινή

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x