To Λιοντάρι Στο Χαμαντάν Του Ιράν

To Λιοντάρι Στο Χαμαντάν Του Ιράν


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το 330 π.χ.χ. στα Εκβάτανα σκοτώθηκε ο Παρμενίων και εκεί το 325 π.χ.χ. πέθανε ο Ηφαιστίων. Επί Αντιόχου του Μεγάλου μόνο ο ναός του Μίθρα διατηρούσε ακόμα επίχρυσους κίονες και μεγάλο αριθμό χρυσών κεράμων. Από το υλικό αυτό προέρχονταν τα νομίσματα που κόπηκαν τότε αξίας 4.000 ταλάντων. Κατά την εκστρατεία του Αντιόχου Δ΄ του Επιφανούς εναντίον των Πάρθων (165/4 π.χ.χ.), ο Έλληνας βασιλιάς της Συρίας επανίδρυσε τα Εκβάτανα ως Επιφάνεια.

Ο Μέγας Αλέξανδρος επισκέφθηκε δύο φορές τα Εκβάτανα, το 330 π.χ.χ. και το 324 π.χ.χ. όπου και βρήκε αμύθητο θησαυρό, όπως βεβαιώνει ο Αρριανός. Κατά τον Ιουστίνο ο θησαυρός εκείνος έφθανε τα 180.000 τάλαντα ενώ κατά τον Στράβωνα τα 190.000 τάλαντα. Ο αφαίρεσε το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού επικαλύμματος του ανακτόρου, ενώ το υπόλοιπο αφαίρεσαν ο Αντίγονος και ο Σέλευκος ο Νικάτωρ.

Επί των ερειπίων της πόλης αυτής έχει ανοικοδομηθεί η σημερινή πόλη Χαμαντάν του Ιράν όπου βρίσκεται το λιοντάρι (με κομμένα πόδια) αφιερωμένο στον Ηφαιστίωνα. Πολλοί δεν θεωρούν σύμπτωση ότι και στην Αμφίπολη υπάρχουν λιοντάρια…

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

“Δεν μπορούμε να πούμε ονόματα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο τάφος (της Αμφίπολης) είναι παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου για το μεγάλο στρατηγό Ηφαιστίωνα. Βρήκαμε αναφορές στον Ηφαιστίωνα. Ήταν ένα έργο πολύ δαπανηρό, που δεν θα προοριζόταν για κάποιον απλό στρατιώτη. 

Κατερίνα Περιστέρη”

Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x