Video game με ελληνική σφραγίδα

Video game με ελληνική σφραγίδα


5 1 ψήφος
Article Rating

Τρεις Ελληνες και πέντε Νορβηγοί ένωσαν πριν από εννέα χρόνια τις δυνάμεις τους και το 2009 κυκλοφόρησαν το πρώτο online βιντεοπαιχνίδι ρόλων που φέρει ελληνική «σφραγίδα»! Σήμερα, έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του, το Darkfall παίζεται σε 120 χώρες από περίπου 100.000 εγγεγραμμένους χρήστες, ενώ πρόσφατα η φήμη του έφτασε μέχρι το… Βατικανό, το οποίο ζήτησε από τους Ελληνες δημιουργούς έξι αντίτυπα του παιχνιδιού!

«Στο μάτι» εταιρειών κολοσσών, οι οποίες είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν ένα διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων τελευταίας γενιάς, κατάφεραν να μπουν ο 44χρονος Τάσος Φλάμπουρας με τους δύο συνεργάτες του, τον Σπύρο Ιορδανίδη και τον Ελληνολιβανέζο Ζαντ Μετχντάουϊ, λανσάροντας στην αγορά ένα από τα πλέον εξελιγμένα video game στον κόσμο.

Η ιστορία του Darkfall, που παίζεται από χιλιάδες χρήστες σε όλη την Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική, ξεκίνησε το 2001 στη Νορβηγία, όπου ο 44χρονος Τάσος Φλάμπουρας συνάντησε τους πέντε εμπνευστές του παιχνιδιού και αποφάσισαν να μεταφέρουν το πρότζεκτ στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν μια εταιρεία, η οποία θα αναλάμβανε την παραγωγή του παιχνιδιού. Οπως παραδέχεται στην «Espresso» ο Τάσος Φλάμπουρας, ο οποίος είναι και πρόεδρος στον Σύλλογο Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας, η δημιουργία ενός τέτοιου παιχνιδιού δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. «Οταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα η κατάσταση για τις εταιρείες υψηλών τεχνολογιών ήταν κωμικοτραγική. Δεν υπήρχε καν γρήγορο Ιντερνετ. Παρ' όλες τις δυσκολίες όμως, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα από τα πιο εξελιγμένα video game της κατηγορίας του».

Στην πορεία, η επιτυχία του παιχνιδιού ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των σχεδιαστών του, ενώ με την πάροδο των χρόνων το video game των τριών Ελλήνων έφτασε να γίνει τόσο δημοφιλές ώστε να θεωρείται, σύμφωνα με έγκυρες, εξειδικευμένες ιστοσελίδες του εξωτερικού, ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια για υπολογιστές. Η φήμη του πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που πριν από μερικούς μήνες έφτασε και στην επιτροπή λογοκρισίας του Βατικανού, η οποία ζήτησε από την εταιρεία έξι αντίτυπα του βιντεοπαιχνιδιού!

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οπως θα διαπιστώσει ο χρήστης, το Darkfall είναι ένα online παιχνίδι φαντασίας, το οποίο εξελίσσεται σε έναν παραμυθένιο-μεσαιωνικό κόσμο, ενώ η θεματολογία περιστρέφεται γύρω από τη μάχη μεταξύ καλού και κακού. «Φανταστείτε χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο να παίζουν παράλληλα, να δίνουν μάχες, να συναλλάσσονται και, γενικά, να κάνουν διάφορες καθημερινές εργασίες με τον «χαρακτήρα» που έχουν φτιάξει. Με άλλα λόγια, να ζουν μια παράλληλη ζωή σε έναν εικονικό κόσμο» καταλήγει ο Ελληνας δημιουργός!

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

– Μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί περισσότερα από 4.000.000 άρθρα σε σχέση με το βιντεοπαιχνίδι.

– Υπάρχουν περισσότερα από 16.000.000 αποτελέσματα αναζήτησης σχετικά με το Darkfall.


– Στον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του παιχνιδιού η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Υπήρχαν περισσότερες από 200 κλήσεις το δευτερόλεπτο!

– Η ομάδα του Darkfall σήμερα αριθμεί περίπου 50 άτομα. Τα 2/3 είναι Ελληνες και το υπόλοιπο 1/3 αποτελείται από Νορβηγούς, Αγγλους, Ιταλούς, Δανούς, Αμερικανούς και μία Ελβετίδα!

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ


5 1 ψήφος
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x