Υπόμνημα για την αύξηση της εθνικής ισχύος

Υπόμνημα για την αύξηση της εθνικής ισχύος


0 0 ψήφοι
Article Rating

Για πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολεμικής εποχής ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής – αγνοώντας τις επιταγές των ξένων κέντρων -ετόλμησε να εφαρμόσει εθνική πολιτική, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος . Τούτο εκρίθη αναγκαίον λόγω: α/ της αλλαγής της γεωπολιτικής ισορροπίας στα Βαλκάνια , στην Ευρασία και στον κόσμο ολόκληρο και β/ προς εξισορρόπηση της Αμερικανικής εχθρότητος προς την Ελλάδα στο θέμα της Κύπρου, του Αιγαίου και στο Μακεδονικό. Με την στάση του αυτή ο κ. Πρωθυπουργός αναδεικνύεται σε εθνικό ηγέτη-ανεξαρτήτως κομματικής παρατάξεως- και απολαμβάνει την πλήρη υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Κατωτέρω θέτομεν υπ' όψιν του κ. Πρωθυπουργού ορισμένα επίκαιρα θέματα προς επαύξηση της Εθνικής Ισχύος:

1. Εθνική Άμυνα-Ασφάλεια

α/ ΌΧΙ στην παραχώρηση του ονόματος της ς ή παραγώγου αυτής στα Σκόπια, ούτε σε παραλλαγή του Σχεδίου Αννάν στην Κύπρο. Αναμονή ως την ανάληψη της Νέας Αμερικανικής Διοικήσεως.

β/ Παραχώρηση Ρωσσικής βάσεως στην Λήμνο για τον ελλιμενισμό του Ρωσικού στόλου της Μεσογείου , έναντι αδρών ανταλλαγμάτων (εγγυήσεων στο Αιγαίο, εξουδετερώσεως του Τουρκικού casus beli, υποστήριξη στο Μακεδονικό , εξοπλισμούς κλπ) . Η ενέργεια αυτή θα εξουδετερώσει την αρνητική επιρροή της Αμερικανικής βάσεως της Σούδας και τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

γ/ Αίτηση αναδιαπραγμάτευση της Βάσεως της Σούδας με και ΝΑΤΟ, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

δ/ Ενεργοποίηση του απανταχού της Γης Ελληνισμού και δημιουργία Ελληνικού λόμπι στις .

ε/ Ενεργοποίηση Παλλαϊκής Αμύνης. Το δόγμα της παλλαϊκής αμύνης είναι λίαν επίκαιρο τις μέρες μας και δύναται να συμπληρώσει την μειωμένη αριθμητική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων


στ/ Όχι άλλους Μετανάστες. Η χώρα έχει δεχθεί άνω των 3.000.000 μεταναστών από όλο τον κόσμο, και δεν αντέχει άλλους , χωρίς τον κίνδυνο πληθυσμιακής αλλοίωσης σε βάρος των γηγενών. Αντίθετα, να δοθούν κίνητρα για την αναχώρηση των , όσων δεν χρειάζονται

 

2. Οικονομία

α/ Αυτάρκεια Τροφίμων Η Τροφή είναι στρατηγικό είδος και η χώρα μας πρέπει να γίνει και πάλι αυτάρκης σε βασικά τρόφιμα , γιατί έρχονται χαλεποί καιροί. Η γεωργία θα δώσει εργασία σε μεγάλο αριθμό ατόμων και θα συγκρατήσει τον πληθυσμό στην ύπαιθρο .

β/ Ανάπτυξη Πλουτοπαραγωγικών Πηγών Επειδή δεν γίνονται ιδιωτικές επενδύσεις για την ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας (υδροηλεκτρικά-θερμοηλεκτρικά εργοστάσια, επεξεργασίας απορριμάτων κ.α), η Πολιτεία οφείλει είτε να ενεργήσει μόνη ή να δώσει κίνητρα στο ιδιωτικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη τους. Η Νεοφιλελεύθερη αντίληψη έχει παρέλθει και επανερχόμεθα στην Κευνσιανή τοιαύτη για να χτυπήσουμε την ανεργία.

γ/ Προστασία της εγχώριας Γεωργικής Παραγωγής Τούτο θα επιτευχθεί α/ δια της αναδιαρθρώσεως των καλλιεργειών και παροχής κινήτρων στους νέους γεωργούς και β/ διά της υποχρεωτικής αναγραφής σε όλα τα προϊόντα την χώρα προέλευσης τους .

δ/ Περιορισμός Πολυτέλειας Η χώρα μας δαπανά περισσότερα από εκείνα που παράγει , δανειζόμενη προς τούτο μεγάλα ποσά για να στηρίζει την πολυτελή διαβίωση. Κρίνεται σκόπιμη μιά εκστρατεία λιτότητος, αποταμίευσης, περικοπής των άσκοπων δαπανών και της πολυτελούς διαβίωσης.

ε/ Μείωση Κρατικών Δαπανών Η Πολιτεία πρέπει να αρχίσει από την δραστική περιστολή των άσκοπων κρατικών δαπανών (απολαυές υπουργών, βουλευτών , μεγαλοδικαστών, διευθυντών ΔΕΚΟ , κρατικά αυτοκίνητα, δεξιώσεις , ταξίδια εξωτερικού , μετακινήσεις, μείωση επιτροπών-συμβούλων, μισθών υψηλοβάθμων, αργομισθίες, μείωση υπαλλήλων κ.α ),

στ/ Πάταξη των Μονοπωλίων- Ολιγοπωλίων Στην χώρα μας δεν λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός , με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σε πλείστους κλάδους εμπορίας μονοπώλια και ολιγοπώλια (Πολυκαταστήματα, Τρόφιμα, Καύσιμα, Τράπεζες, Προϊόντα Γάλακτος, Οπωροκηπευτικά κοκ). Έτσι ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει ακριβότερα τα ίδια προϊόντα από τις ίδιες αλυσίδες καταστημάτων εν σχέσει με τον καταναλωτή των λοιπών χωρών της Ε.Ε.

 

3. Νερό

α/ Κατασκευή μεγάλων και μικρών φραγμάτων για την συγκέντρωση του νερού της βροχής και του χιονιού . Κάποιος πρέπει επί τέλους να πει στον κ. Σουφλιά ότι οι δρόμοι δεν θα μας σώσουν προσεχώς, όταν θα λέμε το νερό «νεράκι».

β/ Υδάτινοι Πόροι. Συνολική μελέτη και ορθολογική εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων της χώρας(αποφυγή μόλυνσης υδροφόρου ορίζοντα, επαναχρησιμοποίηση υδάτων βιολογικού καθαρισμού, οικονομία, υπόγειοι ποταμοί κ.α )

γ/ Βελτίωση Μεθόδων Αφαλάτωσης Έρευνα στα ΑΕΙ- Ερευνητικά Κέντρα βελτιώσεως της μεθόδου αφαλάτωσης του ύδατος.

 

4. Ενέργεια

α/ Καλοδεχούμενος Ο Νέος Αγωγός Αερίου. Το πανελλήνιον στηρίζει την πρωτοβουλία του κ. Πρωθυπουργού για την εγκατάσταση του νέου Ελληνο-Ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου.

β/ Πετρέλαιο-Αέρια Να αρχίσουν αμέσως εργασίες για την εξόρυξη του πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο( Χερσαίο , χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα ) Πρέπει να αγνοήσουμε casus beli και να κάνουμε χρήση των νομίμων δικαιωμάτων μας που εκπηγάζουν από το Δίκαιο της Θάλασσας

γ/ Γεωθερμία Να γίνει πλήρης ανάπτυξη των γεωθερμικών πηγών που μπορούν να καλύψουν μεγάλο μέρος των αναγκών μας.

δ/ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Παρά την ανάπτυξη τους τον τελευταίο καιρό, ακόμη δεν φθάσαμε σε ικανοποιητικά επίπεδα εν σχέσει προς τα κράτη της Βορ. Ευρώπης . Ετσι εξαρτώμεθα σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο.

ε/ Πυρηνική Ενέργεια Όταν όλες οι χώρες-ακόμη και οι πετρελαιοπαραγωγοί – προσανατολίζονται στην πυρηνική τεχνολογία για την παραγωγή ενέργειας, δεν είναι λογικό η χώρα μας να υστερεί . [Μειονεκτήματα της πυρηνικής ενέργειας είναι/η αδυναμία εναπόθεσης των αποβλήτων όταν θα παλιώσουν τα εργοστάσια και β/ Η περίπτωση ατυχήματος ωσάν το Τσερνομπίλ και γ/ Η επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων λόγω των σεισμικότητας του Ελληνικού χώρου]

 

5. Περιβάλλον

α/ Αναμόρφωση Πόλεων- Πληθυσμιακή Αποκέντρωση. Το πρόγραμμα αναμόρφωσης-Αποκέντρωσης πρέπει να αρχίσει από την Αθήνα , η οποία έχει καταστεί αβίωτη. Να απαλλοτριωθούν χώροι για νέα πάρκα, πλατείες και να δοθούν κίνητρα προς αποκέντρωση μέρους του πληθυσμου και των δραστηριοτήτων(συντανξιοούχοι-επαγγελματίες κ.α )

β/ Υπουργείο Περιβάλλοντος Το ΥΠΕΧΩΔΕ ενώ προώθησε τα μεγάλα έργα(δρόμους, μπετόν ,σίδηρο κοκ) ουδέν έπραξε για το Περιβάλλον(οικοσυστήματα-αναδασώσεις, άλση, ακτές κοκ), Δεδομένων των ραγδαίων κλιματολογικών αλλαγών, είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπισθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Η χώρα μας είναι τουριστική και πρέπει να διαφυλάξει την φυσική της ομορφιά. Καιρός για την δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

6. Δικαία Κατανομή Βαρών

α/ Υψηλή φορολόγηση ειδών-υπηρεσιών Πολυτελείας Στην χώρα μας δεν γίνεται δικαία κατανομή των βαρών μεταξύ των Πλουσίων και της Μεσαίας Τάξεως. Έτσι το βάρος της φορολογίας πέφτει στους εργαζόμενους(μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες) Είναι ανάγκη να γίνει ανακατανομή των φορολογικών βαρών με την υψηλή φορολόγηση των ειδών πολυτελείας και την χαμηλή των ειδών πρώτης καταναλώσεως. Στα είδη πολυτελείας να συμπεριλαμβάνονται η πολυτελής διαβίωση(βίλες, πισίνες, εξοχικά, πολυτελή αυτοκίνητα , σκάφη, αεροσκάφη κοκ) αλλά και οι πολυτελείς υπηρεσίες(πολυτελή νυκτερινά κέντρα, λέσχες, κρουαζιέρες , ταξίδια κοκ)

β/ Πάταξη των φοροφυγάδων Χρειάζεται εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων της Πολιτείας για την αρπαγή της ύλης που φοροδιαφεύγει, η οποία υπολογίζεται σε 40% της συνολικής. Δεν είναι λογικό και δίκαιο να φορολογούνται μόνον οι υπάλληλοι και συνταξιούχοι

γ/ Πάταξη Παραεμπορίου Μεταναστών Μεγάλος αριθμός ξένων παράνομων μεταναστών -(μικροπωλητές έμποροι πεζοδρομίων, ξένοι εργάτες , τεχνίτες κοκ ) φοροδιαφεύγουν , παρότι δημιουργούν σοβαρό εισόδημα στην χώρα μας-το οποίον και εξάγουν. Τούτο αποβαίνει σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων επαγγελματιών , τους οποίους εκπαραθυρώνει από την αγορά, προς μεγίστη ζημία της Εθνικής Οικονομίας.

 

7. Έλλειψη Οράματος

Και όλα τα προαναφερθέντα κι' αν φτιάξει μια κυβέρνηση, αν δεν δώσει όραμα στον λαό και δεν χαράξει μακροπρόθεσμη στρατηγική, μοιάζει με πλοίο χωρίς πυξίδα και χωρίς λιμάνι προορισμού . [Τα Σκόπια για να βάλουν στόχο το όνομα , πέτυχαν την υπεξαίρεση του. Εμείς αντιθέτως απολακτίσαμε το ένδοξο παρελθόν μας ένεκα ξενολαγνίας και μιμητισμού και αδιαφορίας μας] Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει ένα μεγάλο Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο της Μεσογείου . Η σπουδαία και Στρατηγικής της θέση της επιτρέπει να εξελιχθεί σε σπουδαία , Οικονομική, Εμπορική, Ενεργειακή, Τουριστική και φιλειρηνική δύναμη, σεβαστή στους λαούς και φοβερή στους εχθρούς της. Είναι λοιπόν ανάγκη να πάρουμε επαφή με τις ρίζες μας για ν' αποκτήσουμε Αυτογνωσία. Η γνώση του παρελθόντος θα μας οδηγήσει στην πρόοδο του μέλλοντος._

(του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x