Ανοίγουν το Σάββατο δύο νέοι σταθμοί Μετρό.

Ανοίγουν το Σάββατο δύο νέοι σταθμοί Μετρό.


0 0 ψήφοι
Article Rating

Δύο νέοι σταθμοί της Γραμμής 2 του Μετρό εγκαινιάστηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη: πρόκειται για τους σταθμούς του μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» που αύριο το πρωί θα δοθούν στην κυκλοφορία.

Η διαδρομή Ανθούπολη – Σύνταγμα καλύπτεται σε 13 λεπτά, ενώ υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται 50.000 επιβάτες, ενώ οι δύο σταθμοι βρίσκονται σε απόσταση 700 μέτρων μεταξύ τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σε δηλώσεις του ο Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, που περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς και το φθινόπωρο θα είναι έτοιμος ο

νέος σταθμός στο Χαϊδάρι.

Επίσης, ανέφερε ότι «ξεπαγώνουν» τα έργα στους οδικούς άξονες και σύντομα θα επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια. «Τα έργα του ΤΡΑΜ, η επέκταση στον Πειραιά, ξεκινάνε. Σιδηροδρομικά έργα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μπαίνουν στις ράγες αυτό και τον επόμενο μήνα», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Είμαστε στην εποχή που κατεξοχήν οι πολιτικοί πρέπει να μιλάνε με έργα και αυτό κάνουμε. Τα λόγια δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει το μετρήσιμο και χειροπιαστό έργο. Και η επανεκκίνηση των έργων θα συμβολίσει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που θέλω να περάσω σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης έπλεξε το εγκώμιο του παρόντα στα εγκαίνια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, επί υπουργείας του οποίου πριν «ξεκόλλησαν» τα έργα των επεκτάσεων και υπεγράφη η νέα σύμβαση με τη Siemens για τη σηματοδότηση του δικτύου.

Όπως είπε, «αυτό εδώ το έργο είχε μια εμπλοκή για πολλούς μήνες και χάρη στην πρωτοβουλία που είχε πάρει ο συνάδελφός μου, ο κ. Βορίδης, το πρόβλημα ξεπεράστηκε».

«Αυτός είναι και ο λόγος που του είπα να έρθει σήμερα εδώ πέρα, διότι ακριβώς επειδή πρέπει να μιλάμε για ένα καινούριο ήθος στην πολιτική, δεν είναι σωστό να καρπωνόμαστε εμείς τα έργα των προηγούμενων», κατέληξε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έναρξης λειτουργίας των δύο νέων σταθμών, από αύριο Σάββατο θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο δίκτυο λεωφορειακών γραμμών του δήμου Περιστερίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, από αύριο Σάββατο:

Οι λεωφορειακές γραμμές ‘'075-Σταθμ. Αγ. Αντώνιος – Αττικό Νοσοκομείο – Δάσος Χαϊδαρίου'' και ‘'731-Ανθούπολη – Στ. Αγ. Αντώνιος'' συγχωνεύονται σε μία νέα γραμμή ‘'731 – Ανθούπολη – Στ. Μετρό Ανθούπολη – Αττικό Νοσοκομείο – Δάσος Χαϊδαρίου''.

Η διαδρομή της νέας λεωφορειακής γραμμής 731 διαμορφώνεται ως εξής:

Διαδρομή από Αφετηρία: Από Προμάχου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ), δεξιά Αγίου Γεωργίου, δεξιά Πεισάνδρου, δεξιά Αμύντορος, αριστερά Αρτοξίνου, αριστερά Τίρυνθος, δεξιά Αγίου Κηρύκου, αριστερά Αθαμανίας, πλατεία Αγίας Μαρίνας, δεξιά Αγίας Μαρίνας, αριστερά Αξαρίου, λοξά δεξιά Αμύντα, δεξιά Θηβών, δεξιά Λεωφ. Παν. Τσαλδάρη, Αναπαύσεως, αριστερά Δωδεκανήσου, αριστερά Αγ. Βασιλείου, δεξιά Θηβών, δεξιά Λεωφ. Αθηνών, δεξιά Ηρακλέους, αμέσως αριστερά την Ανώνυμο, αναστροφή στην είσοδο του Νοσοκομείου, συνέχεια Ηρακλέους, αριστερά Λεωφ. Αθηνών, δεξιά Ηρώων Πολυτεχνείου, αριστερά Ν. Σουκαντζίδη, δεξιά Καλαβρύτων, αριστερά Γεωργίου Γεωργίου Παπανδρέου, δεξιά Ακροπόλεως (ΤΕΡΜΑ).

Διαδρομή από Τέρμα: Από Ακροπόλεως (ΤΕΡΜΑ), δεξιά Σωκράτους, δεξιά Μάνης, αριστερά Ύδρας, αριστερά Ν. Σουκαντζίδη, δεξιά Κυπρίων Αγωνιστών, αριστερά ς, αριστερά Ηρώων Πολυτεχνείου, δεξιά Ν. Σουκαντζίδη, αριστερά Κωστή Παλαμά, δεξιά Γεωργίου Παπανδρέου, αριστερά Λεωφ. Αθηνών, δεξιά Ηρακλέους, αμέσως αριστ. Ανώνυμο, αναστροφή στην είσοδο του Αττικού Νοσοκομείου, συνέχεια Ηρακλέους, δεξιά Λεωφ. Αθηνών, αριστερά Θηβών, συνέχεια Θηβών, αριστερά Ανδριτσαίνης, δεξιά Αγ. Κηρύκου, δεξιά Αμύντορος, αριστερά Αγ. Γεωργίου, αριστερά Πασιθέας, αριστερά Πυλάδη, αριστερά Προμάχου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ).

Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 15-20' τις ώρες αιχμής.

Στη γραμμή ‘'748-Χρυσούπολη – Ανθούπολη – Στ. Αγ. Αντωνίου'' δεν θα εκτελείται το τμήμα της διαδρομής της επί της οδού Π. Τσαλδάρη, από το νέο σταθμό “ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ” μέχρι το σταθμό “ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ”, ώστε η γραμμή να μετατραπεί σε τροφοδοτική του νέου σταθμού μετρό ‘'Ανθούπολη''.

Η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 748 διαμορφώνεται ως εξής:

Από Αίγλης (ΑΦΕΤΗΡΙΑ), δεξιά Αγίου Ιεροθέου, αριστερά Αξαρίου, λοξά δεξιά Αμύντα, δεξιά Θηβών, δεξιά Παναγή Τσαλδάρη, δεξιά Δωδεκανήσου, αριστερά Θηβών, αριστερά Ανδριτσαίνης, δεξιά Αγίου Ιεροθέου, αριστερά Ιωαννίνων, αριστερά Τεμπών, αριστερά Σαπφούς, αριστερά Λακεδαίμονος, δεξιά Αίγλης (Αφετηρία – Τέρμα).

Τα δρομολόγια της γραμμής θα εκτελούνται ανά 10-15' τις ώρες αιχμής.

Για τις υπόλοιπες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ δεν προβλέπονται τροποποιήσεις στις υφιστάμενες διαδρομές τους.

Για πρόσθετες πληροφορίες οι επιβάτες να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) και στο τηλεφωνικό κέντρο 185.

http://www.econews.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x