Διάσωση τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στη Σάμο

Διάσωση τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στη Σάμο0 0 ψήφοι
Article Rating

Kάτοικος της περιοχής αντίκρισε τραυματισμένη μια μεγάλη θαλάσσια χελώνα στην παραλία του Πυθαγορείου της Σάμου. Αμέσως επικοινώνησε με τα γραφεία του ΙΘΠ Αρχιπέλαγος στη Σάμο και σε πολύ λίγο μια ομάδα επιστημόνων και εθελοντών έφθασε στο σημείο.

Επρόκειτο για μια αρσενική ενήλικη χελώνα Καρέτα (Caretta caretta), η οποία έφερε βαθύ τραύμα στο κεφάλι της, που κατά πάσα δυνατότητα, προκλήθηκε από προπέλα ταχύπλοου σκάφους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η ομάδα παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη χελώνα και ύστερα τη μετέφερε στην Ερευνητική Βάση του Αρχιπελάγους στη Σάμο.

Λόγω της σοβαρότητας του τραύματος, αποφασίστηκε ότι η χελώνα έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο


Κέντρο Περίθαλψης του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα. Καθώς το πλοίο της γραμμής επρόκειτο να αναχωρήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για το λιμάνι του Πειραιά, η διάσωση της τραυματισμένης χελώνας φαινόταν αδύνατη.

Όμως, με την πολύτιμη βοήθεια και παρέμβαση του προσωπικού του Λιμεναρχείου Σάμου, η χελώνα μεταφέρθηκε με ασφάλεια. Ο καπετάνιος και όλο το πλήρωμα του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά, καθυστερώντας τον απόπλου για δεκαπέντε λεπτά και παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την ασφαλή μεταφορά της χελώνας.

Οι επιστήμονες του ΑΡΧΕΛΩΝ την παρέλαβαν ζωντανή την επόμενη ημέρα το πρωί και την μετέφεραν στο κέντρο περίθαλψης.

Οι πρώτες εξετάσεις και οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι υπάρχουν πολλαπλά και σοβαρά τραύματα στο κρανίο της πιθανά εξ' αιτίας του χτυπήματος από την προπέλα. Τις επόμενες μέρες, έπειτα από πλήρη εξέταση, θα αποφασιστεί εάν η χελώνα θα μπορέσει να επιστρέψει και να επιβιώσει στον φυσικό της περιβάλλον ή αν έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη.

http://www.newsbeast.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x