Δωρεά βιβλίων για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου

Δωρεά βιβλίων για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου


Συνεχίζονται οι δωρεές βιβλίων για τη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου. Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του αναλφαβητισμού και ενίσχυσης της εκπαίδευσης «ΓΝΩΣΗ» που εφαρμόζει, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και παρέδωσε βιβλία για την ενίσχυση της υπό δημιουργίας δημοτικής βιβλιοθήκης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό σύνολο βιβλίων, ποικίλης φύσεως και αντικειμένου, τα οποία ανήκουν κυρίως στις κατηγορίες της Ιστορίας, της Λογοτεχνίας, των Ταξιδιωτικών Οδηγών και των Λεξικών.


Σημαντικά είναι, για παράδειγμα, τα έργα κλασικής, ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, της Λαογραφίας, οι μελέτες για το έργο του

Καζαντζάκη, οι μαθητικές εγκυκλοπαίδειες, καθώς και η πλήρης σειρά του σημαντικού πολύτομου Αγγλοελληνικού Λεξικού των Γιαννακόπουλου και Σιαρένου. Τα παραχωρούμενα βιβλία του Ροταριανού Ομίλου «Ν. Καζαντζάκης» συνιστούν ένα σημαντικό και δυσεύρετο σύνολο βιβλίων, το οποίο προστίθεται στο γενικό σύνολο των μέχρι σήμερα παραχωρούμενων βιβλίων, που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου.

Ο κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Ομίλου για την ευγενική δωρεά τους και τόνισε: «Μας συγκινεί ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που φορείς και φυσικά πρόσωπα δείχνουν στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας. Η δημιουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης ήταν μια από τις προτεραιότητές μας, η πρώτη δωρεά βιβλίων της οικογένειας του αείμνηστου Μανόλη Δουλγεράκη μάς έκανε να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες λειτουργίας της. Παράλληλα, όμως, άνοιξε έναν κύκλο δωρεών που μας συγκινεί ιδιαίτερα. Αισιοδοξώ ότι οι πράξεις αυτές θα βρουν κι άλλους μιμητές, θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα δωρεές και σύντομα το Μαλεβίζι θα μπορεί να υπερηφανεύεται για τη δημοτική του βιβλιοθήκη».

http://www.zougla.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…