Η χρήση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης από στελέχη επιχειρήσεων

Η χρήση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης από στελέχη επιχειρήσεων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Σημαντικά είναι τα αποτελέσματα πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας που εκπόνησε η Stedima, σχετικά με τη χρήση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης από στελέχη επιχειρήσεων.


Η έρευνα συμπεριέλαβε πάνω από 300 άτομα και επιλέχθηκε από χρήστες του linkedin, ώστε να υπάρχει εξοικείωση και εμπειρία στα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης. Υπό την έννοια αυτή το δείγμα δεν θεωρείται ως αυστηρά τυχαίο ούτε και αντιπροσωπευτικό, δείχνει όμως τις τάσεις και τη συμπεριφορά στελεχών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τα εργαλεία αυτά. Το δείγμα ήταν επίσης προσανατολισμένο προς άτομα με εργασιακή εμπειρία παρά σε νέους χωρίς εργασιακή εμπειρία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην έρευνα περιλαμβάνονται έμπειρα στελέχη με αρκετά χρόνια εργασιακής εμπειρία σε σημαντικές θέσεις ευθύνης, από τα περισσότερα τμήματα των επιχειρήσεων, ενώ αρκετοί από τους συμμετέχοντες στο δείγμα εργάζονται σε θέσεις Γενικού διευθυντή ή Οικονομικού διευθυντή. Σημειώνεται τέλος ότι η έρευνα και τα αποτελέσματά της αποτυπώνουν τάσεις και θέτουν προβληματισμούς δίχως να φιλοδοξούν να εξάγουν στατιστικά τεκμηριωμένα συμπεράσματα.

Η έρευνα βασίστηκε σε ερωτήματα που μας επέτρεψαν να κάνουμε συσχετισμούς και να εξάγουμε ενδεικτικά συμπεράσματα για ζητήματα όπως:

  • Γνώση και εφαρμογή των social networks στην εργασία
  • Λόγοι χρησιμοποίησής τους ή μη μέσα στις εταιρείες
  • Πολιτικές απαγόρευσης από τις εταιρείες
  • Οφέλη και μειονεκτήματα από τη χρήση τους

Επιλογή συγκεκριμένου δικτύου και συχνότητα χρήσης

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τα περισσότερα στελέχη, γνωρίζουν το Facebook, το LinkedIn, το Twitter και το MySpace. Στην πράξη όμως, χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο τα  Facebook, από το 65% σχεδόν όλων των στελεχών του δείγματος, και το  LinkedIn, από το 88%. Ένας στους 4 χρησιμοποιεί και άλλα δίκτυα.

Επίσης, παρατηρούμε πως ένα εργαλείο όπως το Facebook που έχει περισσότερο κοινωνικό και όχι επαγγελματικό χαρακτήρα, χρησιμοποιείται πιο πολύ από νέους και η χρήση φθίνει στα  άτομα ηλικιών άνω των 45 ετών. Το LinkedIn αντίθετα χρησιμοποιείται από στελέχη όλων των ηλικιών.

Όσον αφορά τη συχνότητα χρήσης των social networks, εστιάσαμε στα Facebook και  LinkedIn καθώς αυτά χρησιμοποιούνται συχνότερα.


Για να δείτε το σύνολο της Μελέτης πιέστε ΕΔΩ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x