Καρακώστας: Ανοιχτή επιστολή  στον  πρόεδρο της Δημοκρατίας

Καρακώστας: Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ανοιχτή επιστολή  στον  Εξοχώτατο πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κύριο Κάρολο Παπούλια.

Γράφει:   Ιωάννης (Ίων) Καρακώστας, συγγραφέας, μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, π. βουλευτής
Εξοχώτατε  Πρόεδρε,
Είμαι ένας από τους πολλούς Έλληνες πολίτες  και απευθύνομαι στον πρώτο Πολίτη της Χώρας μας. Με το σκεπτικό ότι  έχουμε, ως  απλοί πολίτες το δικαίωμα να απευθυνόμαστε στην πολιτική μας ηγεσία και να λέμε τη γνώμη μας ή να κάνουμε τις προτάσεις μας, για  θέματα που αφορούν την πατρίδα μας, σας γράφω, εξοχώτατε πρόεδρε, την παρούσα δημόσια επιστολή μου, χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο πατριώτη από κάθε άλλον Έλληνα πολίτη.
Δεν θα περιγράψω την κατάσταση της  έκτακτης ανάγκης που διέρχεται η Χώρα μας και  τη σκληρή δοκιμασία που βιώνει ο Ελληνικός λαός σήμερα, πράγματα που γνωρίζετε  καλύτερα από μένα. Δεν θα ασκήσω κριτική σε αυτούς που έφεραν τη Χώρα στο χείλος της αβύσσου και δεν θα ζητήσω την παραπομπή τους σε δίκη, που θα έπρεπε να το κάνει αυτεπάγγελτα η ίδια η δικαιοσύνη. Δεν  θα  καλέσω το λαό σε «πολιτική ανυπακοή» στις ντιρεκτίβες της Ενωμένης Ευρώπης  και στα σκληρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, όπως θα έπρεπε να κάνουμε ως λαός, προκειμένου να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπειά μας, τα οικονομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Δεν θα  απαντήσω, ως έντιμος πολίτης αυτής της Χώρας, στους υβριστές των πολιτιστικών μας αξιών από μέρους των μέσων ενημέρωσης του ξένου τύπου.  Επίσης,  δεν θα προτείνω την αποχώρηση της Ελλάδας από την ΟΝΕ, που θα έπρεπε, γιατί αποδείχθηκε πως το παλιό σύνθημα:  «ΕΟΚ και  ΝΑΤΟ  το ίδιο συνδικάτο» επαληθεύεται, δυστυχώς,  σήμερα. Η Ενωμένη Ευρώπη, που δεν είναι η Ευρώπη των λαών, αλλά η Ευρώπη ενός συνδικάτου των ισχυρών, δεν έχει πια  μέλλον και πρέπει η Ελλάδα από σήμερα ν' αλλάξει   πολιτική ρότα στο διεθνές πολιτικο-οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Η Ε.Ε, αργά ή γρήγορα,  θα καταρρεύσει.  Και αυτό δεν είναι προφητεία, είναι νομοτελειακή  αναγκαιότητα  για τους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι  απειλούνται να απολέσουν την εθνική τους  κυριαρχία και ανεξαρτησία, καθώς  και την πολιτική τους αυτονομία.
Εκείνο που θέλω να θίξω με την παρούσα επιστολή μου είναι κυρίως, πως θα βγει η Χώρα από τη σημερινή οικονομική και κοινωνική  κρίση και πως θα αντιμετωπίσει τα εθνικά της θέματα, κάτω από τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που δέχεται για  να προβεί σε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, επί βλάβη των εθνικών μας συμφερόντων. Η οικονομική κρίση θα αντιμετωπιστεί από τον ίδιο το λαό μας, αρκεί η πολιτική  ηγεσία του τόπου  να  φανεί ειλικρινής,  έντιμη και φερέγγυα στην άσκηση της διακυβέρνησης της Χώρας. Μην περιμένουμε από τους ισχυρούς της Ε.Ε, των   και άλλους, που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα συμφέροντά τους. Και εμείς  έχουμε συμφέροντα και πρέπει να τα υπερασπιστούμε.  Μπορούμε ως λαός, ενωμένος, να λύσουμε τα προβλήματά μας. Πρώτα μ'  έναν μαραθώνιο εθελούσιας συνεισφοράς από όλους τους Έλληνες, τον  ανά τον κόσμο Ελληνισμό και τους φιλέλληνες, προκειμένου ν' αντιμετωπίσουμε το δημόσιο χρέος και το  έλλειμμά  μας, όπως σας πρότεινα  στο από 2-3-'10 e-mail. Επίσης, θα πρέπει  την κρίση να μην την πληρώσει ο λαός, αλλά εκείνοι που ευθύνονται για την κρίση και την καταλήστευση  του δημόσιου χρήματος. Η κυβέρνηση να υποχρεώσει τους  «έχοντες και κατέχοντες», οι οποίοι τα πήραν και πλούτισαν αδικαιολογήτως, να τα επιστρέψουν.
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
Όμως, εκείνο που θα λύσει οριστικά τα οικονομικά προβλήματα της Χώρας είναι το εξής: Να καταρτισθεί, από το ίδιο το κράτος,  ένα πρόγραμμα, με τη συνδρομή Ελλήνων  επενδυτών, για την ταχεία  εκμετάλλευση  του ορυκτού μας πλούτου. Ο Ελληνικός χώρος και, ιδία η και η Θράκη, είναι γεμάτος  από στρατηγικής σημασίας ορυκτά, ήτοι από πετρέλαιο, λιγνίτη, νικέλιο, διαμάντι και προπάντων από το  πανάκριβο ουράνιο. Όλα αυτά είναι γνωστά στο ΙΓΜΕ και είναι απορίας άξιο, γιατί καμιά κυβέρνηση δεν άνοιξε, ούτε ανοίγει  το φάκελο: «Ορυκτός πλούτος  της Ελλάδας». Η Ελλάδα είναι αυτάρκης και πλούσια Χώρα, αλλά ο λαός διερωτάται, γιατί αυτή η «εγκληματική» αδιαφορία, για την μη εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου; Τι φοβούνται οι Ελληνικές κυβερνήσεις; Μήπως δεν αφήνουν οι παγκόσμιοι αποικιοκράτες; Τόση δειλία έχει καταλάβει τους Έλληνες πολιτικούς;  Ας  το επιχειρήσουμε επιτέλους, τώρα, έστω και αργά, για να αποκτήσουμε την οικονομική μας αυτάρκεια, αλλά και την εθνική μας ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, που ήδη μέρος της  έχουμε απολέσει.
Εξοχώτατε  πρόεδρε,  στο πρόσωπό σας ο λαός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και απομείνατε η τελευταία του, ίσως, ελπίδα και είστε  ο πιο έγκριτος εγγυητής και  θεματοφύλακας των εθνικών μας  θεμάτων (Σκοπιανό- Αιγαίο- Κυπριακό), τα οποία σήμερα βρίσκονται στη δεινή  και πιο κρίσιμη καμπή τους, διότι επιδιώκεται η «λύση» τους σε βάρος των συμφερόντων  της Χώρας μας. Μπορείτε, με το κύρος σας,  να αποτρέψετε  την όποια  επιχειρηθεί  υποχώρηση, όπως άλλωστε έπραξε και ο αείμνηστος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος είπε το ηχηρό και ιστορικό εκείνο  ΌΧΙ,  στο δημοψήφισμα  και δεν πέρασε  το σχέδιο  Αναν.  Εσείς, Εξοχώτατε πρόεδρε, διανύετε την τελευταία σας θητεία,  ως πρόεδρος  και θα  πρέπει να γράψετε ιστορία, που θα σας ευγνωμονεί το Έθνος των Ελλήνων. Καλείστε αυτή τη στιγμή να διαφωνήσετε με την εκχώρηση του ονόματος στους Σκοπιανούς, ούτε  και με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως έχουν δεχθεί τα  κόμματα, τα οποία δεν εκφράζουν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, στο συγκεκριμένο θέμα.
Εξοχώτατε πρόεδρε, επειδή η υποχώρηση για εκχώρηση του ονόματος «», έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό, αποτελεί παραχώρηση απαράγραπτου ιστορικού και εθνικού δικαιώματος, χρειάζεται να πείσετε τη σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο, να προκηρύξει Δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο λαός σ΄ ένα κρίσιμο εθνικό του θέμα. Άλλωστε, οι αείμνηστοι Κων/νος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου, είχαν αρνηθεί τον  όρο “, υπό  οιανδήποτε μορφή.  Γιατί άλλαξε από τότε η πολιτική στα εθνικά μας θέματα; Το ξέρουμε το γιατί, αλλά εμείς, ως λαός, πρέπει ν΄ αλλάξουμε σήμερα πολιτική στα εθνικά μας θέματα. Δεν έχουμε ανάγκη καμιά  ισχυρή στον κόσμο δύναμη. Με όλες τις Χώρες  να τα έχουμε  καλά, αλλά σε καμιά  δεν έχουμε υποχρέωση να  υποκύπτουμε, να υπαναχωρούμε και  να εκχωρούμε. Άλλωστε τα εθνικά μας θέματα δεν μπορεί να τα διαχειρίζεται, εν λευκώ, οποιαδήποτε κυβέρνηση, χωρίς την έγκριση του ίδιου του λαού. Οι προεκλογικές δηλώσεις  για την αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, δεν παρέχουν και  λευκή επιταγή στη σημερινή  κυβέρνηση να διαχειρίζεται τα εθνικά θέματα, όπως προεκλογικά τα παρουσίασε στο γενικό της  πρόγραμμα, αλλά όπως σήμερα εμφανίζονται με την εμφανή επίθεση των δυνάμεων της «Νέας τάξης πραγμάτων», που θέλουν τη και τη Θράκη στην επιρροή τους, με το προκάλυμμα της ονομασίας των Σκοπίων σε «Δημοκρατία της Βόρειας. ς» ή άλλης ονομασίας, που θα έχει τον όρο «». Και αυτό το θέλουν,  γιατί, αφού πετύχουν  την De jure αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων, ως «Δημοκρατία της Βόρειας  ς»,  αμέσως μετά δικαιούνται να απαιτήσουν και την De facto παραχώρηση της περιοχής στο κράτος αυτό. Έτσι, απώτερο στόχο έχουν να θέσουν το πόδι τους  στη  και τη Θράκη, γιατί  γνωρίζουν  τον ορυκτό πλούτο που κρύβει η περιοχή αυτή και που εμείς, σήμερα, δεν τον εκμεταλλευόμαστε. Ο Λαός, περιμένει από Σας, Εξοχώτατε πρόεδρε, να πείτε το ηχηρό ΟΧΙ  στην εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία», που, δεν  θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα  το πείτε, οπότε, τότε,  θα το πει ο Λαός, ερήμην  της ηγεσίας του!  

Αθήνα,  5η Μαρτίου  2010


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x