Μαθητές  πληροφορικής προβάλλουν τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις της περιοχής τους

Μαθητές πληροφορικής προβάλλουν τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις της περιοχής τους


0 0 ψήφοι
Article Rating

Προϊόντα και επιχειρήσεις της περιοχής προβάλλουν μαθητές πληροφορικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημοτικής Ενότητας Αίπειας.

Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες οι μαθητές πληροφορικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης προβάλλουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα του τόπου τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι μικροί μαθητές δημιούργησαν διαφημιστικό σποτ όπου παρουσιάζονται τα τυποποιημένα προϊόντα της Αίπειας. Το σποτ έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα αλλά και σε ομάδα σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης(Επιχειρήσεις Αίπειας Δήμου Μεσσήνης).

Ολοκληρωμένη παρουσίαση των επιχειρηματιών και των προϊόντων τυποποίησης γίνεται στην ιστοσελίδα www.proionta-aipeias-messinias.webnode.gr που σχεδίασαν οι μαθητές με τη βοήθεια του καθηγητή τους Γιάννη Λάσκαρη.

Τα τελευταία χρόνια στη

Δημοτική Ενότητα Αίπειας λειτουργούν οικογενειακές επιχειρήσεις τυποποίησης προϊόντων που παράγει η εύφορη γη της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η οικονομία της Αίπειας αλλά και της Μεσσηνίας. Πολλές από τις επιχειρήσεις άλλωστε εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Η ομάδα μαθητών με την ιστοσελίδα θέλει να ενισχύσει τη προσπάθεια των επιχειρηματιών προσβλέποντας στην προώθηση των προϊόντων αυτών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αυτό έχει επιτευχτεί και στο παρελθόν με τη δημιουργία ντοκιμαντέρ και ιστοσελίδας για την Αίπεια όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις παρατηρήθηκε ενδιαφέρον από χώρες της Ευρώπης. Στην ευρύτερη περιοχή της Αίπειας τυποποιούνται ελιές, ελαιόλαδο, βαλσαμέλαιο, σαπούνια, κρασί, ζυμαρικά ,μέλι και αλλαντικά

Τις πρώτες δέκα ημέρες εκατοντάδες επισκέπτες από Ελλάδα, Αμερική, Κουβεϊτ, Δανία, Σουηδία, Γαλλία και Φιλανδία επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα και ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να προβούν σε παραγγελίες.

Η Δημοτική ενότητα Αίπειας βρίσκεται στη Νότια Μεσσηνία και ανήκει στο Δήμο Μεσσήνης. Απέχει 38 χιλιόμετρα από τη πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας τη Καλαμάτα. Η γη της Αίπειας παράγει εκλεκτά προϊόντα και για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια αρκετές οικογενειακές επιχειρήσεις δημιούργησαν μονάδες τυποποίησης. Η Αίπεια τυποποιεί παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, βαλσαμέλαιο, σαπούνι, μέλι, ζυμαρικά,αλλαντικά, κρασί.

http://proionta-aipeias-messinias.webnode.gr/

www.aipeia.blogspot.com

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x