Βόλος | Οι μαθητές αλλάζουν τις όψεις των σχολείων τους

Βόλος | Οι μαθητές αλλάζουν τις όψεις των σχολείων τους


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα της ομάδας Urbanact «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια», το οποίο υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου – Δημοτικής Επιτροπής ς, με την υποστήριξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς.

Η ομάδα παρενέβη εικαστικά στους εξωτερικούς τοίχους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, δημιουργώντας πολύχρωμες τοιχογραφίες, με τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών του Σχολείου .

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας της Δημοτικής Επιτροπής ς με την ομάδα Urbanact, με παρεμβάσεις σε σχολεία της πόλης αλλά και σε δημόσια κτίρια, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος. Στόχος είναι οι

δράσεις που αναπτύσσονται να αγγίζουν τους νέους, να προωθούν τη συμμετοχή και να «ξυπνούν» το ενδιαφέρον τους για το κοινωνικό σύνολο, με σεβασμό στη δημιουργικότητα, στη φαντασία και στην ομορφιά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν με μοντέρνο τρόπο, να παίξουν με τα χρώματα, να αναδείξουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο και να διασκεδάσουν δημιουργώντας. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο έχει, κατά κοινή ομολογία, μεταμορφωθεί ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητές δηλώνουν ενθουσιασμένοι.

Σε σχετική της δήλωση η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής ς Σούλα Μπαρτζιώκα επισήμανε ότι «ζωγραφίζοντας τα σχολικά κτίρια, επιδιώκουμε να ομορφύνουμε τους σχολικούς χώρους, μέσα στους οποίους τα παιδιά μας δραστηριοποιούνται τις περισσότερες ώρες της ημέρας να δώσουμε χρώμα στο σχολικό περιβάλλον, κάνοντάς το πιο αισιόδοξο, πιο δημιουργικό. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν, τόσο στην ομάδα Urbanact, που είχε την επιμέλεια του καλλιτεχνικού έργου, όσο και στο Διευθυντή, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για το πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.


Ο Δήμος Βόλου δια της Επιτροπής ς θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο της ομάδας Urbanact και να συνεργάζεται μαζί της σε ποικίλες δράσεις και μέσα από άλλες δραστηριότητες».

http://www.localit.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x