Οι Γάλλοι αγαπούν και επιβραβεύουν τους Έλληνες της κρίσης

Οι Γάλλοι αγαπούν και επιβραβεύουν τους Έλληνες της κρίσης


0 0 ψήφοι
Article Rating

O Πέτρος Μάρκαρης μας έκανε περήφανους για μία ακόμα φορά. Ο Κωνσταντινουπολίτης συγγραφέας και σεναριογράφος κέρδισε το βραβείο Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Μυθιστορήματος του γαλλικού περιοδικού “Le Point”, για το μυθιστόρημά του “Ληξιπρόθεσμα Δάνεια”.

Τα “Ληξιπρόθεσμα δάνεια” κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο στη Γαλλία με τον τίτλο “Liquidations a la grecque” (“Εκκαθαρίσεις α λα ελληνικά”) από τις εκδόσεις Seuil και είναι το πρώτο της “Τριλογίας της Κρίσεως”. Τα άλλα δύο, η “Περαίωση” και το “Ψωμί, , ” έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο Πέτρος Μάρκαρης πρωτοεμφανίστηκε το 1965 με το θεατρικό έργο “Η ιστορία του Αλή Ρέτζο”. Ασχολήθηκε με

τη συγγραφή θεατρικών έργων, κινηματογραφικών σεναρίων και τηλεοπτικών σειρών, καθώς και με μεταφράσεις λογοτεχνικών και θεατρικών έργων (μετέφρασε και σχολίασε και τα δύο μέρη του Φάουστ του Γκαίτε). Τα προηγούμενα μυθιστορήματά του “Νυχτερινό δελτίο”, “Άμυνα ζώνης”, με τα οποία έγινε γνωστότερος, και “Ο Τσε αυτοκτόνησε” έχουν πρωταγωνιστή τον αστυνομικό Κώστα Χαρίτο και κυκλοφορούν μεταφρασμένα στη Γερμανία και την , στη Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αστυνομικά Μυθιστορήματα:

Nυχτερινό δελτίο, 1995

Άμυνα ζώνης, 1998


Ο Τσε αυτοκτόνησε, 2003

Βασικός Μέτοχος, 2006

Παλιά, Πολύ Παλιά, 2008

Ληξιπρόθεσμα Δάνεια, 2010 (Τριλογία της Κρίσης, 1)

Περαίωση, 2011 (Τριλογία της Κρίσης, 2)

Ψωμί, , , 2012 (Τριλογία της Κρίσης, 3)

Σενάρια:

Το μετέωρο βήμα του πελαργού (ταινία), 1991

Η Αθήνα πρωτεύουσα των Βαλκανίων, 2004

Περιμένοντας τα Σύννεφα (ταινία), 2004

Κατ' εξακολούθηση, 2006

“Aυτοί που αγαπούν την Ελλάδα θα λατρέψουν τους Έλληνες του Μάρκαρη”

“Αυτοί που αγαπούν την Ελλάδα θα λατρέψουν τους Ελληνες του Μάρκαρη” γράφει το περιοδικό αναφερόμενο στον Έλληνα συγγραφέα. “Ελληνες που προχωρούν, χτυπημένοι από τις περικοπές, άλλοι που δεν χωνεύουν την ιδέα ότι πρέπει να πληρώσουν, αλλά ένα σύνολο που ερμηνεύει πάνω από όλα τη βαθιά αμηχανία των ελλήνων συγγραφέων να μιλήσουν για αυτή την κρίση.

Ο Μάρκαρης φιλοτεχνεί το πορτρέτο της ελληνικής κοινωνίας μέσα στην αναταραχή: τη διαφθορά των ισχυρών, τον πόνο των θυμάτων, τα κολπάκια και τους σκανδαλώδεις χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς”.

http://www.news.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x