Πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικές παθήσεις

Πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικές παθήσεις


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στις αρχές του 2014 αναμένεται να παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο το πρώτο εξειδικευμένο και κτιριακά ανεξάρτητο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για καρκινοπαθείς στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη σύμβαση δωρεάς που υπεγράφη μεταξύ της κ.Μαριάννας Λάτση, του υπουργού ς, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, και του διοικητή του Γενικού ΑντικαρκινικούΟγκολογικού Νοσοκομείου Αθήνας (ΓΑΟΝΑ) «Ο Άγιος Σάββας», Παναγιώτη Μινογιάννη.

Η δωρεά αφορά τη χρηματοδότηση της ριζικής κτιριακής αναβάθμισης και ενίσχυσηςτου εξοπλισμού του πρώην 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ, με σκοπό τη μετατροπήτου σε σύγχρονο και πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, όπου οι ασθενείς θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα προσεγγίσει το ποσό των 4.000.000 €. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της

δωρεάς θα αναλάβει εκ μέρους της δωρήτριας το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας θα στεγαστεί σε κτίριο εμβαδού 3.650 τ.μ. που βρίσκεται επί των οδών Ασωπίου 4 και Παράσχου (πλησίον της Λεωφ. Αλεξάνδρας), αποτελούμενο από έξι ορόφους, ισόγειο και τρία υπόγεια, το οποίο θα ανακατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί επί τη βάσει προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, με γνώμονα την παροχή αξιοπρεπών συνθηκών νοσηλείας για τους ασθενείς και τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Ειδικότερα, το Κέντρο θα διαθέτει τρεις χειρουργικές αίθουσες και θα έχει δυναμικότητα45 κλινών, εκ των οποίων οι 26 θα εξυπηρετούν καρκινοπαθείς παθολογικού τομέα, οι οποίοι χρήζουν χημειοθεραπείας, και οι 19 κλίνες θα εξυπηρετούν ασθενείς χειρουργικού τομέα. Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» θα υπάγεται διοικητικά στο Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» και θα στεγάζει τα εξής τμήματα: Βραχείας Νοσηλείας Χειρουργικού Τομέα, Βραχείας Νοσηλείας Παθολογικού Τομέα, Μονάδα Επεμβάσεων Διαδερμικής Βιοψίας Μαστού και μέρος του Τμήματος Ακτινοθεραπείας.

Επίσης, στο Κέντρο θα λειτουργούν όλα τα απαραίτητα τμήματα για τον προεγχειρητικό έλεγχο των ασθενών του Χειρουργικού Τομέα και την αξιολόγηση των ασθενών του Παθολογικού Τομέα. Ειδικότερα, το Κέντρο θα παρέχει ακτινοδιαγνωστικές καιβιοπαθολογικές εξετάσεις.

Παράλληλα, θα παρέχονται υποστηρικτικές υπηρεσίες πρόληψης και συμβουλευτικήςκαρκινοπαθών. Βάσει της διεθνούς εμπειρίας, η λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας μειώνει σημαντικά τα έξοδα των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και του κράτους, ενώ, αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές εξορθολογισμού των δαπανών και σωστής αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της υγείας.

Προσφέροντας στους πολίτες ένα ανθρώπινο περιβάλλον, άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης παρόμοιων πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν την ποιότητα περίθαλψης, μειώνοντας το κόστος της. Παράλληλα, θα συμβάλλει στη λειτουργική βελτίωση και αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», αφού θα απελευθερωθούν χειρουργικές αίθουσες για άλλες επεμβάσεις, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής των εσωτερικών ασθενών.

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x