Βόλος | Δωρεάν διανομή λαδιού μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Βόλος | Δωρεάν διανομή λαδιού μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου0 0 ψήφοι
Article Rating

Πάνω από χίλια λίτρα ελαιολάδου θα διαθέσει ο Δήμος Βόλου το επόμενο διάστημα σε ανήμπορους πολίτες μέσω του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, η οποία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Λαυρεντίου και την εθελοντική εργασία κατοίκων της περιοχής και επαγγελματιών του χώρου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησης, κατά το δυνατόν, μέρους της δημοτικής περιουσίας, αποφασίστηκε να γίνει συγκομιδή του ελαιοκάρπου από δυο κτήματα που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Λαυρεντίου και ανήκουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου. Τα δυο κτήματα διαθέτουν συνολικά 1000 δέντρα (300 και 700 αντίστοιχα) και οι εργασίες συγκομιδής πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Φλεβάρη.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 6.890 κιλά ελιάς και παράχθηκε ποσότητα ελαιολάδου εξαιρετικής ποιότητας που φθάνει τα 1.248 κιλά (μείον 10% το δικαίωμα= 127 κιλά). Στην προσπάθεια αυτή καθοριστική υπήρξε η συμβολή του ιδιοκτήτη ελαιοτριβείου, Νίκου Καντίκου, ο οποίος προσέφερε εθελοντικές υπηρεσίες για τη παραγωγή του λαδιού στο πιεστήριο, για την τυποποίησή του και τη συσκευασία του σε φιάλες (μπουκάλια) του ενός λίτρου.


Το ελαιόλαδο συσκευάστηκε σε 104 κιβώτια των 12 φιαλών και μεταφέρθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο προς διάθεσή του.

http://www.localit.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x