Η Έλληνες επιχειρούν ακόμα εν μέσω κρίσης0 0 ψήφοι
Article Rating

Η οικονομική κρίση που έχει εδραιωθεί για τα καλά στην Ελλάδα και κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο και παράλληλα η διάθεση πολλών απο τους συμμετέχοντες για αλλαγή νοοτροπίας και για υιοθέτηση ανατρεπτικού τρόπου σκέψης, οδήγησε στην δημιουργία του πρώτου ελληνικού cluster αλουμινίου με την επωνυμία DPHellas.

Ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών κουφωμάτων αλουμινίου δημιούργησε το πρώτο cluster κουφωμάτων αλουμινίου, που με όμοιες αρχές και κοινή επιδίωξη για προμήθειες με καλύτερους όρους και ισχυροποίηση στην αγορά, έθεσαν και εφαρμόζουν κοινές πρακτικές για σταθερότητα και ευημερία καθώς και για ενωμένη προβολή και προώθηση των προϊόντων τους. 

Αυτό με την σειρά του φέρνει δραστικές μειώσεις στις τιμές λιανικής στηρίζοντας έτσι τον έλληνα καταναλωτή στην προσπάθεια του για μείωση στο κόστος αντικατάστασης κουφωμάτων και αύξηση της ενεργειακής εξοικονομισης της κατοικίας του.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αυτό, με την δική του σειρά δημιούργησε πάνω απο 10 νέες θέσεις εργασίας και ισχυροποίησε πολλές ακόμη. Η κινητήριος δύναμη πίσω απο την DPHellas είναι τα 20 και πλέον μέλη-μέτοχοί της που με συνολικό αριθμό ελλήνων εργαζομένων να ξεπερνά τους 125 και με στεγαζόμενους χώρους παραγωγής ανά την Ελλάδα τις 12.000 m² σε συνολική επιφάνεια γης πάνω απο 33.000 m², έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα που ξεπερνά τα 36.000 κουφώματα αλουμινίου πέραν των ειδικών & γενικών κατασκευών.


Το καινοτόμο μοντέλο του cluster το οποίο είναι ένα σύγχρονο κοινοπρακτικό επιχειρείν, η δημιουργική στρατηγική της DPHellas και οι δυναμικές συνέργειες της καθώς και οι δυνατές συνεργασίες της στη αγορά, της έχουν επιτρέψει να έχει γίνει ο μηχανισμός αμοιβαίου ωφέλους και ο πλέον αξιόπιστος συνεργάτης για κάθε οικογένεια που επιθυμεί να επιλέξει τα νέα της κουφώματα. Επιπρόσθετα, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ'Οίκον» που αξιοποιεί τα μέτρα της πολιτείας για σημαντικές παρεμβάσεις και αναβάθμιση των κατοικιών.

Η πρωτοβουλία αυτη δείχνει την ιδέα της σύμπραξης, την φιλοσοφία του τι μπορεί να πετύχει κάποιος αν ενώσει τις δυνάμεις του με άλλους και αν όλο αυτό το πιστέψει και το κάνει με όλη του την καρδιά και το επικοινωνεί συνέχεια,

Η συμβολή στην κοινωνία και στο κοινό καλό έγκειται στο γεγονός ότι αν είχαν μείνει αυτές οι (συμμετέχουσες) εταιρίες μόνες τους, σίγουρα θα είχαν απολύσει κόσμο, ενώ τώρα όχι μόνο δεν απόλυσαν αλλά, με την δημιουργία των κεντρικών γραφείων, δημιουργήθηκαν και νέες θέσεις εργασίας και με τις νέες ιδέες που έρχονται μέσα απο το cluster, μελλοντικά θα δημιουργηθούν και άλλες
Καινοτομία θεωρείται επίσης η δημουργία του cluster αυτού καθ'αυτού καθώς οι εταιρίες που είναι μέσα ως μέτοχοι έχουν ανομοιογεννή προέλευση σε μεγάλο βαθμό, μέσα απο το οποίο (cluster) ανταλλάσουν γνώση και εμπειρία πέρα απο τις κλασσικές συμμαχίες και εμπορικές συναλλαγές.
Δημιουργήθηκε εσωτερικό εργαστήρι καινοτομίας με αποτέλεσμα ήδη να έχει κατατεθεί στον ΟΒΙΕ αίτηση αναγνώρισης καινοτόμου προϊόντος και ευρεσυτεχνίας (κοινώς πατέντα), με αριθμό αίτησης 20100100740 περί συστήματος παραθύρων και θυρών
Όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για φθηνότερα – ελληνικής παραγωγής – προϊόντα που τελικά ωφελούν τον καταναλωτή και την κοινωνία.

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x